החופש במטבח

החופש הגדול, זה הזמן בשנה שבו הילדים לוקחים פיקוד על הבית והמטבח הופך לנחלתם. רגבה אספה כמה המלצות לבטיחותם ולמזעור נזקים. מי יודע, אולי תצא לכם מזה אפילו ארוחת צהריים נחמדה.

רחוק מהיד רחוק מסכנה: סכינים וכלי מטבח כמו מטחנות, יש להרחיק מהישג ידם של הילדים. זכרו לפנות גם את מגירת הסכו"ם מכלים חדים.

 
למקם בארונות גבוהים: אקונומיקה, טבליות למדיח ושאר חומרים מסוכנים למגע הקפידו לנעול או למקם בארונות גבוהים.

 
חטיפים נגישים: השאירו חטיפים (בריאים) בארונות תחתונים, שיהיו זמינים וימנעו טיפוסים על השיש ושאר אקרובטיקה.

 
חדוות פלסטיק: הכינו מראש כלי אוכל מפלסטיק ותוכלו להסיר חשש בנוגע לבטיחות הילדים (וכן לשלמותו של סרוויס הפורצלן החביב עליכם).

 
מדף משלהם: מומלץ להקדיש מדף לילדים ולצייד אותו במעדני חלב, גבינות, נקניקים, פירות, חלב ומה שהם אוהבים.

 
חמים וטעים: מומלץ להכין מראש צלחות עם אוכל מוכן, שנותר רק לחמם במיקרוגל ולאכול. למדו את ילדיכם להשתמש במיקרוגל ומקמו את המכשיר בגובה מתאים.

 
קטניות ירחקו: עדשים, אפונה ופיצוחים יש לאחסן בארונות הגבוהים, רחוק מהילדים הקטנים שעלולים לשאוף אותם.

 
מבשלים בקטן: רכשו כלי מטבח המותאמים לשפים צעירים והשאירו להם מתכונים פשוטים (בכתב או בסרטונים) שלא מצריכים שימוש בכלים ובמכשירים בעייתיים. זו הזדמנות לפעילות עצמאית ומאתגרת עבורם וגם לארוחת צהריים קלה. ושיכינו גם לכם בבקשה.

 

 
טוען...
טוען, נא להמתין