טיפים ורעיונות למטבח

אביזר מדליק לשף המתחיל

אוהבים לבשל וכבר מצאתם את המטבח שילווה אתכם בחיים? קבלו כמה המלצות מאנשי מקצוע לאביזרים שישדרגו לכם את חוויית השהייה במטבח.

המלצותיו של השף איתי פרקש מבית הספר לבישול "קיטצ'ן סטודיו":

קיצוץ יעיל
אנחנו כבר יודעים להצטייד בסכין שף מחודדת היטב, אבל כדי להשלים את יעילות העבודה במטבח – מוטב לא להתפשר ולצרף לצידו גם קרש חיתוך ענק – מטר על חצי מטר. לא תאמינו כמה זה יקצר את זמן החיתוכים וכמה נוח לחתוך סלט שלם בלי להוריד מהקרש.


שיטת המקל והבלנדר

בלנדר סטיק עם כל האביזרים (בתעשייה קוראים לו רמבו), נוח מאוד לשימוש, ואפשר לטחון איתו מרקים בתוך הסיר על האש, להכין שייקים בכמות של כוס ואפילו לערבב בלילות כפנקייק. קל לנקות אותו, ובאביזרים שלו ניתן לטחון תבלינים שלמים, לכתוש קרח ואף להכין בצק בכמות קטנה (למשל למגש פיצה אחד). כדאי להשקיע בבלנדר סטיק עם מנוע חזק, לפחות 600 ואט ורצוי שהמוט שלו יהיה עשוי ממתכת, כך שלא יתעוות בחום התבשיל.

אבן דרך לפיצריה
זו רכישה לא שגרתית שתעשה פלאים למאפים ותעניק את התחושה שפתחתם מאפייה באיטליה: אבן שמוט, בגודל תבנית אפייה, שתפקידה לשבת בתנור ולאגור חום. האבן הופכת כל תנור או טוסטר אובן, לתנור אבן, ועליה תוכלו להכין פיצות, פוקצ'ות, דגים ומה לא…

המלצותיו של משה בראל מ"פסטה דלה קזה":

גם יפה גם אופה

בוצ'ר בלוק מעץ זית הוא אחד האביזרים היפים והכייפים לעבודה במטבח. מלבד תכונותיו האסתטיות, הוא אחד הפריטים הפונקציונליים שיש במטבח. עץ הזית דחוס יחסית ומהווה קונטרה מוצלחת מאוד לסכין טובה.

הגודל קובע

סיר פסטה ענק מנירוסטה משובחת מקל מאוד את העבודה ויעיל גם במקרים של בישול וחליטה של דברים נוספים. תבנית אלומיניום עבה ועמוקה שמשמשת לאפיית לזניות עשירות, אוסובוקו או שוק טלה בתנור, מומלצת בחום, וכמובן מחבת גדולה וטובה רצוי מנחושת או מנירוסטה עם תחתית כפולה שמקבלת באהבה את הפסטה והרביולי שיוצאים מהסיר. היא מתחממת היטב ומעבירה את החום באופן מהיר ואחיד.

המלצה חמה
לפני כל האביזרים מומלץ לשים את הדגש בכיריים טובים בעלי להבת אש חיה אמיתית ועוצמתית. האש היא אחד המשפיעים הגדולים בתוצאה הסופית של המנה. בתיאבון!

 

 
טוען...
טוען, נא להמתין