טיפים למטבח נקי לאורך זמן

המטבח הוא האזור המאתגר ביותר בבית לניקוי. הבאנו לכם כמה טיפים שיעזרו לכם לשמור עליו מצוחצח וכמו חדש

המטבח משלב בתוכו סוגים רבים של חומרים כמו עץ, אלומיניום, זכוכית ושיש, מה שהופך את מלאכת ניקויו למורכבת במיוחד.

ניקוי כללי

זהירות, פוליש: בעת ניקוי/ליטוש/הברקת רצפת המטבח, יש להיזהר לא להתיז מים או חומרי ניקוי והברקה על הריהוט.
שאיבה תחילה: בניקוי מטבח חדש, מומלץ להשתמש בשואב אבק לשאיבת לכלוך מתוך הארונות, ורק לאחר מכן לנקות במטלית רכה ולחה (שימוש בחומרי ניקוי על ארונות המטבח אסור בהחלט).
סביבה יבשה: יש לנגב מיד כל הצטברות של טיפות מים בשפות התחתונות של הדלתות ובעיקר בסביבת ארון הכיור.
בעדינות: לצורך ניקוי מומלץ להשתמש במעט סבון נוזלי או קרם ניקוי עדין (ללא גרגרים, העלולים לגרום לשריטות) או תרסיסים מסוג "רסס ונגב", בהתאם להוראות היצרן. בכל מקרה, "ניגוב יבש" הכרחי לאחר הניקוי.
הדברה: לצורך הדברה או חיטוי בתוך הארונות, יש להשתמש באבקה.
זכוכית ונירוסטה: יש להשתמש בחומרי ניקוי ייעודיים, בהתאם להוראות היצרן.
פורמייקה, עץ, פורניר או צבע: אין הבדל בהוראת הניקוי.
ארבעת הלאווים:
– אסור לרסס חומרי ניקוי בצורה ישירה על הארון, אלא על מטלית הניקוי בלבד.
– אסור להשתמש בחומר ניקוי על בסיס חומצה, כלור או חומרים ממיסים אחרים.
– אסור להשתמש במכשירי ניקוי באמצעות קיטור.
– אסור להשתמש בחומר או אביזר או כרית ניקוי, היכולים לגרום לשריטות או פגיעות בשכבת הציפוי של הריהוט או הפרזול.

 

 

מכשירי החשמל

מדיח: על מנת למנוע הצטברות אדים על דלת המדיח ובתוכו, מומלץ לפתוח את הדלת כשעה לאחר סיום הפעולה. המדיח מתקרר ואין מצבור אדים. כמו כן, יש לסגור את ברזי המדיח כשעוזבים את הבית לתקופה ארוכה.
תנור BI: בתנורים שאין בהם מנגנון קירור אוטומטי, יש להפעיל את המאוורר למשך כרבע שעה לאחר סיום הפעולה.
קולט אדים: להפגת ריחות הבישול, כדאי להפעיל את קולט האדים לפני הבישול להתחלת זרימת אוויר.
קומקום חשמלי: הקיטור מזיק לארונות, מומלץ לא להפעילו מתחת לארונות או מדפים.
חזית ארון: מומלץ לנקות בכיוון אחד ולא בתנועות סיבוביות, בייחוד בדלתות בעלות מרקם עץ.
עזרים: מטבח איכותי מכיל אלמנטים המאריכים את חיי המוצר ומקלים את התחזוקה. שטיחוני גומי במגירות מגנים מפני לכלוך, מצע מיוחד בארון הכיור מגן מפני רטיבות ויכול להכיל כשישה ליטרים של נוזלים, והארונות לתנורים בנויים לאפשר זרימת אוויר.

קסם הקוריאן

אמנם הקוריאן הוא המשטח האולטימטיבי בכל הנוגע להיגיינה: בקטריות ופטריות אינן מתפתחות עליו, הוא עמיד בפני נוזלים ובפני קרניים אולטרה סגוליות, משטחיו אינם דוהים או משנים את צבעם, ובכל זאת, חשוב לשמור על הכללים ולהבטיח את שמירת יתרונותיו:
– נגבו את המשטח באמצעות מטלית לחה על בסיס יומיומי.
– בכתמים עקשניים טפלו באמצעות סקוטש ברייט ונוזל ניקוי. אפשר להשתמש גם בחול ניקוי.
– חיטוי וניקוי מומלץ לעשות, אחת לכמה זמן, באמצעות אקונומיקה מדוללת ביחס של 1:1.
– חומרים כמו אצטון, חומר לניקוי תנורים, מדללי צבע וחומרים לפתיחת סתימות ביוב – שטפו מיד במים קרים ונגבו.

 
טוען...
טוען, נא להמתין