תכנון המטבח

טיפוסי מטבחים

תכנון מטבח מושפע מגודל החלל, מיקום הדלת והחלונות, הקשר לחלל הבית וכן הלאה. עם זאת, נהוג לתכנן לפי חמישה סוגי מטבחים אוניברסליים, כאשר בכל אחד מהם נשמר יחס נכון בין שלושה מוקדי עבודה עיקריים: המקרר, הכיור והכיריים.

מטבח קו אחד

סוג מטבח זה מתאים למטבחים בעלי קיר אחד. רצוי למקם את המקרר ליד הכיור ולהשאיר מרחק של 30 ס"מ לפחות מהקיר לכיריים. משטח העבודה העיקרי יהיה בין הכיור לכיריים.

מטבח שני קווים מקבילים

מטבח קווים מקבילים נוח מאוד לעבודה ומודרני בתכנונו. רצוי למקם את המקרר בצלע אחת ואת הכיור והכיריים בצלע האחרת. המרחק בין שתי הצלעות צריך להיות 120 ס"מ לנוחות פתיחת מקרר, ארונות ותנור.

 

מטבח קו עם אי

מטבח מסוג זה מתאים לחלל גדול ופתוח, כאשר רוצים לשלב ישיבה של דלפק במטבח. תכנון האי נעשה באופן אישי לכל אחד לפי צרכיו. המרחק בין האי לצלע מולו צריך להיות 120 ס"מ.

מטבח טיפוס "ר"

מטבח נוח לעבודה הכולל יחידת פינה שניתן לפתור תכנונית בדרכים שונות. במטבחים מרווחים אפשר להכניס גם שולחן אוכל. מומלץ למקם את המקרר בקצה אחד ולהשאיר משטח עבודה מרווח בין הכיור לכיריים.

 

מטבח טיפוס "ח"

מטבח נוח ופונקציונלי המאפשר משטחים מרווחים לעבודה. מומלץ למקם את הכיור בצלע המרכזית ואת המקרר והכיריים בשתי הצלעות האחרות.

 

 
טוען...
טוען, נא להמתין