{{searchTotal}} תוצאות
לחיפוש
בנושא "{{term}}"

קדירת אורז פרא וירקות

7 נובמבר 2016

המטבח עובר לשעון חורף – קבלו מתכון לתבשיל משפחתי שמחמם את הלב


חומרים ל־ 6 מנות
2 כוסות תערובת אורז פרא
1 בצל סגול
3 שיני שום קצוצות
1 כרובית
1 בטטה גדולה
חופן פטרוזיליה, כוסברה, נענע ועלי
בייבי תרד
1 חבילת שמנת בופאלו חמוצה
מלח ופלפל לתיבול
שמן זית
צ’ילי גרוס יבש
1 לימון טרי
הכנה
1. בסיר קטן מניחים כ־ 4 כפות שמן זית עם אורז פרא ומטגנים קלות
למשך כ־ 2– 3 דקות. מוסיפים 4 כוסות מים רותחים, מתבלים ב־ 1/2
כפית מלח, מכסים את הסיר ומעבירים לאש נמוכה מאוד למשך כ־ 40
דקות.
2. את הבטטה חותכים לקוביות קטנות, מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל
וקורט צ׳ילי גרוס יבש, מניחים על תבנית עם נייר אפייה ואופים
בחום של 180 מעלות למשך כ־ 20 דקות, עד שהבטטות מתרככות
ומזהיבות.
3. את הכרובית חותכים לפרחים קטנים וחולטים למשך 2– 3 דקות בסיר
עם מים רותחים ו־ 1/2 כפית מלח. מוצאים ומניחים בצד.
4. לוקחים את עשבי התיבול ומפרידים את העלים מן הגבעולים.
5. מגרדים את קליפת הלימון וסוחטים את המיץ ממנו.
הגשה
לוקחים קערת ערבול גדולה ומכניסים אליה את האורז, קוביות הבטטה,
פרחי הכרובית ועשבי התיבול. מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל, מיץ לימון וגרידת לימון. מגישים את המנה ולצדה קערת שמנת חמוצה.

צילום וסטיילינג: דניאל שכטר

צילום וסטיילינג: דניאל שכטר