22 ספטמבר 2016
“תרבות האירוח פורחת, העיסוק באוכל בשיאו וכיום כל אחד הוא שף בביתו”, אומרת שירלי טוראל, אדריכלית חברת רגבה, על הלך הרוח העכשווי שממצב את הישיבה והאירוח במטבח כמגמה החמה בתכנון המטבח: “תרבות האוכל משתנה, ואנשים מתייחסים אחרת ל”מטלת” הבישול. גם האופן שבו עורכים קניות משתנה, וההרגלים החדשים כוללים קניות על בסיס יומי בסופרמקט 24/7, באינטרנט או בשוק האיכרים הקרוב לבית. אין צורך עוד במקררים גדולים או בחדרי מזווה עמוסים, אך יש צורך בחלל להתכנסות ומפגש. מהלך הבישול הופך לחלק מהבילוי, והאי מתפקד כמעין תאטרון, זירת התרחשות שמעודדת תקשורת ודינמיות בחלל”.
איך זה נראה במטבח?
פנים רבות לאי המטבח: הוא יכול להתאים לכל מבנה או קונספט, לבוא בשלל תצורות, גדלים וסגנונות (לחצו להמלצות שלנו). בחזית החדשנות בתחום נראה את האי הופך ליחידה הערוכה לספק את כל צרכינו מבישול ועד פנאי, שימוש בחומר כמו קוריאן שאפשר להטמיע בו מערכות חכמות לטעינת טלפונים סלולרים, ושימוש גובר במנגנונים הנשלפים מתוך משטח האי, דוגמת קולט אדים ושקעים נשלפים, מה שמבטיח מראה נקי ונוחות מירבית. בעיצוב האי ניתן דגש גם לבחירת כיסאות בר שמשלימים את המראה הכולל ומוסיפים נגיעה של צבע ויצירתיות.
השורה התחתונה: חשוב להתאים בשלבי התכנון את האי לחלל ולצרכים של בני הבית.
לחצו לכתבות נוספות בסדרה ‘רוח השעה’: חומרים פעילים, יחסים פתוחים