IMG_1202

מהשדה לצלחת: פטריות הקסם

הן בשרניות, עשירות בטעמים מורכבים, בעלות ארומה עוצמתית ומככבות במיטב המטבחיםביקרנו בחווה ייחודית לגידול פטריות אקזוטיות ויצאנו מוקסמים

חוות קסם הפטרייה במושב עולש שמה למטרה להביא לישראל את בשורת גידול הפטריות. החווה, החלוצה בתחומה בארץ, מתמחה בגידולן של פטריות אקזוטיות מכמה זנים: ארינג'י (מלך היער), שיטאקה, שימאג'י, אנוקי, נאמקו, וכן בייצורם של מצעי גידול לפטריות אקזוטיות המשווקים לחקלאים. הפטריות זקוקות לתנאי גידול מבוקרים המדמים את בית גידולן הטבעי על גזעי עצים ושורשים, ולכן לא תמצאו בחווה זו ערוגות וחממות אלא תנאי מעבדה לכל דבר הכוללים חללים סטריליים, אפלוליים וקרירים. זהו עסק עתיר ידע והשקעה המשלב טכנולוגיה מתקדמת, ותהליכי הגידול בחווה מנוהלים על ידי ביולוג החברה ומלווים בצוות יועצים מתמחים מגרמניה ומהולנד.

IMG_1330

אבות המזון
משפחת צוריאל – האב שרגא ושלושת בניו – מתמחים בגידול פטריות אקזוטיות השייכות לזני פטריות המרפא. פטריות אלו, מלבד היותן מבוקשות בעולם הקולינריה, ידועות בתכונות הריפוי המיוחסות להן ובערכן התזונתי הגבוה. התוצרת בחווה אורגנית, טרייה וללא תוספות.

הייצור
תחילתו של התהליך בהכנת מצע גידול מחומרים אורגניים, ביניהם נסורת, סובין, קש, חיטה, סוכר ופסולת מסוגים שונים (שקדים, כותנה). המצע נארז בשקיות, ולאחר תהליך עיקור עובר לחדרים סטריליים, שם מזריעים אותו באחד מסוגי הפטריות. שקיות המצע נחות לתהליך דגירה וגידול בחדרי הקירור השונים בין שבעה שבועות לשישה חודשים, עד לפריחת הפטריות מתוכן. אז הן נקטפות בעדינות מרבית, שלא לפגוע בצורתן המושלמת.

IMG_1200 IMG_1141

משהו שלא ידענו על
פטריות נחשבות למזון-על: הן משקמות את המערכת החיסונית, עשירות בנוגדי חמצון, מהוות מקור איכותי לחלבון, ויטמינים ומינרלים, ובעלות ערך קלורי נמוך. בניגוד למזונות אחרים, כל החומרים הפעילים שבפטרייה נשמרים בתהליך הבישול או הייבוש.

IMG_1189 copy

מנת הדגל
פטריית השיטאקה בעלת הארומה הייחודית ושובל טעמים שנשאר לאורך זמן. לכל פטרייה טעם מובחן משלה.

טעם מקומי
שרגא צוריאל, ממקימי החווה: "הקהל הישראלי שמורגל בפטריות כמו שמפיניון ופורטבלו נפתח אט אט גם לזנים חדשים. אנו מאמינים שתחום גידול פטריות היער האקזוטיות בישראל יגדל משנה לשנה בדומה למגמה באירופה, ובהתאם למודעות הגוברת של הצרכן הישראלי להשפעתן החיובית של פטריות אלה על הבריאות, בנוסף לעושר הטעמים שלהן".

IMG_11םם85

מה מתבשל
"מתכננים להתרחב לזנים נוספים שיביאו את הבשורה לתחום הקולינריה בארץ".

הצעת הגשה
צרוב על הגריל לאחר שהייה במרינדה של סויה, שמן שומשום ג'ינ'ג'ר ושום, כתוספת למנות בסגנון אסייתי, לקלאסיקות כמו ראגו או ריזוטו פטריות, או במרק עדין וצח שמדגיש את טעמן.

IMG_1154 copy

צילום: דניאל שכטר

תגובות

תגובה אחת “מהשדה לצלחת: פטריות הקסם”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>