{{searchTotal}} תוצאות
לחיפוש
בנושא "{{term}}"

ארוחה קונטיננטלית

26 אוגוסט 2015

האוכל טבעוני ומקומי, הסכו”ם מקורי – בהולנד מאתגרים את תרבות האוכל העכשווית

Chef Edwin Vinke

Chef Edwin Vinke

צבת לפריסת פטריות, מספריים לניתוח חסה ומפתח שוודי לקינוח: את המשימה המאתגרת הזו קיבלו 40 סועדים שהגיעו לאירוע “גסטרונומיה ניסיונית” של Steinbeisser בתחילת יולי בברלין. בני המזל שילמו 125 אירו תמורת ארוחה אורגנית למהדרין, שהוגשו בה חמש מנות טבעוניות מעוררות חושים שרקח השף מיכה שייפר. את הסכו״ם ייצר המסגר נילס הינט משאריות מתכת וכלי עבודה שאסף בשוקי פשפשים ומגרשי גרוטאות באסטוניה; ולכלי האוכל – צלחות וקערות קרמיקה בהשראה יפנית – היה אחראי המעצב דירק אלכסיץ׳.

Steinbeisser's Experimental Gastronomy, Berlin 2015

Steinbeisser’s Experimental Gastronomy, Berlin 2015

מרטין קוליק ויאו ונסמה ההולנדים יזמו את Steinbeisser במטרה לאתגר את תרבות האוכל העכשווית. הקונספט הוא חוויה קולינרית המשלבת כלי הגשה מקוריים, כאשר בכל אירוע הם מזמינים אמנים, מעצבים ושפים לשתף פעולה ביצירת ארוחה טבעונית-מקומית, המלווה במשקאות הולמים: יין מקומי, בירה בעבודת יד, מיצים טבעיים, ובמקרה של הולנד – גם מי ברז מאמסטרדם, שלדבריהם הוכחו כבין הטובים בעולם. לדברי קוליק, Steinbeisser פירושה ״ללעוס אבנים״, ביטוי המתייחס לאתגרים שניצבים בפני כל משתתף: ״השפים נדרשים להכין ארוחה טבעונית לחלוטין מחומרי גלם מקומיים וחקלאות ביודינמית בלבד; האמנים נדרשים לעבוד באופן רב-תחומי – מעצבת תכשיטים צריכה ליצור סכו״ם או כלי הגשה, מסגר יוצר כלים וסכו״ם ומחבר אותם יחדיו, ומעצב רהיטים יוצר כלי הגשה; גם האורחים מאותגרים – בשל השימוש בכלים הייחודים הם נדרשים לאכול בקצב איטי מהרגיל ולשנות מן היסוד את הרגלי האכילה והתפיסה שלהם לגבי אכילה ושתייה״, הסביר בראיון.

Steinbeisser's Experimental Gastronomy, Berlin 2015

Steinbeisser’s Experimental Gastronomy, Berlin 2015

האירוע הבא יתקיים באוקטובר באמסטרדם, ובו יבשל השף בעל שני כוכבי המישלן אדווין וינקה (Vinke) ארוחת ערב טבעונית ייחודית. באירוע, העשירי במספר, יוגשו פרחים, עשבים וירקות אורגניים שגודלו ונקטפו ברחבי הולנד, וגם שם מובטח גירוי לכל החושים, בדמות כלי אוכל וסכו״ם שעוצבו במיוחד לרגל האירוע: סכו״ם של המעצב התעשייתי השוודי סטיאן קורנטווד רוד, שעשוי מחומרים טבעיים, כמו דלעת, חמר, אבן ועץ, כשהכפות הן חלק מפרויקט Daily Spoon שלו. לכלי ההגשה אחראים שורת צורפים אמנים, וכן הנגר ומעצב הרהיטים ולנטין לואלמאן. את ההפתעה של הערב תספק הדנית שרה הורטיגקרל – צורפת ומעצבת שחוקרת את הגבול שבין סכו״ם, אמנות ותכשיטים, השואבת גם היא השראה מהטבע ומחפצים יומיומיים ליצירת עבודות קסומות. כתמיד, כל הפריטים יוצעו למכירה במהלך האירוע.

Stian Korntved Ruud

Stian Korntved Ruud

Stian Korntved Ruud

Stian Korntved Ruud

Sarah Hurtigkarl

Sarah Hurtigkarl

Steinbeisser's Experimental Gastronomy, Berlin 2015

Steinbeisser’s Experimental Gastronomy, Berlin 2015

Chef Edwin Vinke

Chef Edwin Vinke