{{searchTotal}} תוצאות
לחיפוש
בנושא "{{term}}"
פטריות על רקע שחור

פטריות אחרי הגשם

5 דצמבר 2016

חגיגה לטבעוניים: תבשיל חורפי של חיטה עם שפע ירקות עונתיים והמון ויטמנים

גריסוטו פטריות וירקות חורף
חומרים ל־ 6 מנות
9 כפות שמן זית
2 כוסות חיטה לפני בישול
4 כוסות מים רותחים
1 בצל סגול קצוץ דק דק
1 שומר קצוץ לקוביות קטנות
2 גזרים מקולפים וקצוצים דק דק
1 זוקיני ירוק חתוך לקוביות של כס”מ על ס”מ
2 שיני שום קצוצות
10 עגבניות מיובשות קצוצות
5 פטריות שיטאקי מושרות בכוס מים רותחים וחתוכות דק לאחר הריכוך
(יש לשמור על מי ההשריה)
10 פטריות שיטאקי טריות
1 חבילה קטנה של פטריות אנוקי
חופן עלי כוסברה קצוצה גס
גרידת לימון מלימון אחד
מלח ופלפל
הכנה
1. בסיר קטן מטגנים 3 כפות שמן זית יחד עם 2 כוסות חיטה. לאחר כ־ 5
דקות ערבוב מוסיפים 4 כוסות מים רותחים, מכסים ומבשלים על
אש נמוכה למשך 40 דקות. בתום הזמן מכבים את האש ומשאירים
את הסיר מכוסה לעוד כ־ 20 דקות.
2. בסיר רחב מקפיצים את השיטאקי הטרי והאנוקי יחד עם 2 כפות
שמן זית, הקפצה קצרה עד לקבלת צבע והשחמה קלילה. מוציאים
מן הסיר ומניחים בצד.
3. באותו סיר רחב מאדים את הירקות לפי הסדר הבא, כשבין כל ירק
עושים הפסקה של דקה: גזר + 4 כפות שמן זית, בצל סגול, שומר,
שום, עגבניות מיובשות, זוקיני. מוסיפים את השיטאקי המושרה יחד
עם נוזלי ההשריה ומביאים הכל לרתיחה.
4. מוסיפים את החיטה המבושלת, מערבבים היטב ומבשלים ל־ 2— 3
דקות. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
5. מכבים את האש ומוסיפים את הכוסברה הקצוצה וגרידת הלימון.
הגשה
מניחים בקערת הגשה את תבשיל החיטה ומפזרים מעל את הפטריות הצלויות.
mushroomgrisotto
צילום: דניאל שכטר