{{searchTotal}} תוצאות
לחיפוש
בנושא "{{term}}"

עיצוב חושי

20 ינואר 2016

כשהמעצבת מיכל אגם ניגשת לתכנן בית עבור לקוחות, היא מתחילה במטבח: “המטבח והסלון הם לב הבית, ולכן עליהם לעמוד במרכז כבר בשלב התכניות”


כך עשתה כשהתבקשה לעצב בית עבור משפחה בת שבע נפשות, שבנתה את ביתה בהרחבה בקיבוץ בצפון. אגם עבדה בשיתוף פעולה עם האדריכלית גלית סקוברוניק, שתכננה את הבית, ועל פי הנחיית הלקוחות, שביקשו מטבח בעל חלל פתוח שיעמוד בקשר זורם עם שאר הבית. לשם כך נבנה במטבח אי ברוחב שלושה מטרים, המאפשר ישיבה מרובה לאורכו. באי מוקמו גם הכיריים, כך שמי שמבשל לא עומד בגבו אל הבית. ממול לאי משטח עבודה נוסף, שם ממוקמים הכיור, המקרר ובר מים. בנוסף להם קיים חדר מזווה המאחסן מוצרים וכלים שאינם בשימוש יומיומי. משטח העבודה והכיור עשויים מקוריאן, המעניק עיצוב נקי ואחיד ללא חיבורים נראים לעין.
DSC_2148 - Copy
לצילומי הבית בחרה אגם בקונספט חמשת החושים. “אף שעיצוב מתייחס בעיקר להיבט הוויזואלי, יש חשיבות גם לחושים הנוספים, שבעזרתם אפשר ליצור סביבה נעימה ומזמינה”. לכן הזמינה להפקה את ענבל כבירי, צלמת שמתמחה בצילום מזון ואווירה. הכלים הם של היוצרת רונית מינסטר מוגל, ואפשר להשתמש בהם כגופי תאורה או לנרות ופרחים.
אגם למדה עיצוב פנים במסגרת לימודי חוץ בטכניון, והתמחתה בתכנון ועיצוב מטבחים. לפני שיצאה לדרך עצמאית עבדה כמעצבת במטבחי רגבה. היא שואפת לעצב חללים פרקטיים והרמוניים בעלי קו נקי ומודרני, ולשלב בהם צבע ונגיעות מחייו של הלקוח, ליצירת בית בעל סיפור ייחודי משלו.
DSC_2200
DSC_2209
DSC_2268

מטבח:
רגבה, דגם אלמוג
תכנון ועיצוב מטבח: מיכל אגם
אדריכלות: גלית סקוברוניק
צילום: ענבל כבירי