{{searchTotal}} תוצאות
לחיפוש
בנושא "{{term}}"
דובדבים בסלסלה קטיף עצמי באודם

מהשדה לצלחת: קטיף עצמי באודם

16 יולי 2015

עונת פירות היער בעיצומה – בקטיף אודם שבצפון רמת הגולן תוכלו לטעום פירות עסיסיים ישר מהשיח וגם לקטוף מהם מלוא הסל


הקיץ מסמן במושב אודם את תחילת עונת הקטיף. עצי הדובדבן בשיאם, פירותיהם אדומים בוהקים והם מלאי עסיס וטעם. שיחי פירות היער שנשתלו לצדם מתעוררים משנת החורף ונותנים אף הם את פריים. זה האות לאלפי המבקרים שפוקדים את האתר מדי עונה, להגיע ולצאת לקטיף באזור. את המשק, שאתר הקטיף העצמי הוא רק חלק ממנו, הקימו במשותף גדי, רוני ובועז, תושבי אודם, בשנת 2004, תחילה עם מטעי דובדבנים ומאוחר יותר נוספו מגוון זנים של פירות, שהפכו לגולת הכותרת של המקום.
הקטיף העצמי פעיל מתחילת יוני ועד סוף ספטמבר ופתוח לקהל בכל ימות השבוע. בימים אלו מסתיימת עונת הדובדבנים ומי שיגיע למקום יוכל לטעום ישר מהשיח פירות יער כמו פטל, אוסנות, חזרזר (עכובית), דומדמניות אדומות ושחורות ואוכמניות.
ZC6A9674s
אבות המזון
גדי, בועז ורוני היו מהראשונים לייבא לארץ ולרמת הגולן את המודל של קטיף עצמי. את ההשראה קיבלו מטיוליהם בעולם, בעיקר בגרמניה, שבה קטיף פירות היער נטוע במסורת המקומית.
ZC6A9817s
בית הגידול
האתר שוכן בלב שמורת יער אודם, ומשתלב בצמחייה הקיימת של עצי אלון בני עשרות שנים. האקלים הייחודי בצפון רמת הגולן מבטיח חורף קר במיוחד, החיוני לגידול פירות היער והאדמה הגעשית העשירה מאפשרת להם בית גידול מושלם. הפירות אורגניים לחלוטין ללא ריסוס חומרי הדברה.
ZC6A9892s ZC6A9879s
משהו שלא ידענו על
ערכם התזונתי של משפחת פירות היער לא יסולא בפז: הם מהווים מקור זמין לנוגדי חמצון ולוויטמינים ומחזקים את המערכת החיסונית. לכל זן סגולות ייחודיות: אוכמניות משפרות את הראייה, פטל אדום מועיל לנשים לפני לידה, דומדמניות מנקות את מחזור הדם, וחופן תותי בר מספק פי שמונה ויטמין סי משק תפוזים.
מנת הדגל
פטל שחור (“אוסנה”) , שנחשב למעדן וטעמו כשהוא בשל מתוק, ודומדמנית שחורה שטעמה חמוץ ואף בשרי.
טעם מקומי
מעונה לעונה מתרחב מעגל האוהדים. ישראלים אוהבים בדרך כלל פירות עמוסי סוכר ולא מורגלים בטעם החמוץ-מתוק שמאפיין את פירות היער. מצד שני יש כאלו, בעיקר יוצאי העלייה הרוסית, שהקטיף וטעם הפירות מרגש אותם עד דמעות ומעלה בהם זיכרונות ילדות.
ZC6A9750
מה מתבשל
ממשיכים להתמקצע בגידול פירות היער ולהביא זנים חדשים. כרגע על הפרק: זן חדש של גוג’יברי.
הצעת הגשה
מומלץ לאכול ישר מהשיח אבל אפשר גם לשמור בהקפאה עד שנה ולהוסיף לגרנולה ביתית, שייקים וריבות.
ZC6A9638s