{{searchTotal}} תוצאות
לחיפוש
בנושא "{{term}}"
פסטה עם גבינה בזיליקום ועגבניות במחבת

מנת השף ב’

19 דצמבר 2016

 עגבניות צלויות, טימין טרי וגבינת פטה משובחת: שלישייה מנצחת בצלחת פסטה אחת

רדיאטורי עגבניות ופטה עיזים

חומרים ל־ 4 מנות
1 חבילת פסטה רדיאטורי
6 שיני שום פרוסות דק דק
8 כפות שמן זית
20 עגבניות שרי חצויות לאורך
1 ענף טימין
50 גר׳ חמאה
100 גר׳ גבינת פטה עיזים
חופן גדול של עלי בזיליקום
מלח ופלפל
קורט צ’ילי גרוס יבש
הכנה
1. על תבנית עם נייר אפייה מניחים את עגבניות השרי החצויות כשחלקן העגול כלפי מטה ופניהן כלפי מעלה.
2. מעל כל עגבנייה מניחים פרוסת שום אחת ועלה טימין.
3. מתבלים במלח ופלפל, מפזרים מעל 4 כפות שמן זית ואופים בחום של 160 מעלות למשך כ־ 25 דקות. העגבניות צריכות להיצלות מעט ולקבל קצת צבע.
4. מרתיחים סיר עם מים ומעט מלח ומבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. בתום הבישול מסננים, מקררים במי קרח, מסננים שוב ומניחים בצד.
5. במחבת רחבה מחממים 4 כפות שמן זית ואת החמאה ומטגנים קלות את שאר שיני השום הפרוסות ואת הצ׳ילי הגרוס.
6. מוסיפים את הפסטה ואת העגבניות הצלויות, מקפיצים קצת יחד, מכבים את האש, מוסיפים את הבזיליקום ומתבלים במלח ופלפל.
הגשה
לאחר שהפסטה מוכנה, רגע לפני ההגשה מפוררים אל תוכה חלק
מגבינת הפטה, ואת החלק השני מפוררים מעליה, בצלחת.

cookbook_1674

צילום וסטיילינג: דניאל שכטר

 
עדיין רעבים? לחצו לעוד פסטה נהדרת