{{searchTotal}} תוצאות
לחיפוש
בנושא "{{term}}"

נקראים לסדר

25 אוקטובר 2015

סביבה מסודרת משרה שלווה ורוגע, חוסכת זמן, עצבים ואפילו כסף, וגם מביאה עמה תחושת סיפוק ונינוחות שמחלחלת לכל תחומי החיים. אז מאיפה מתחילים? מהמטבח כמובן


כמה פעמים אמרתם לעצמכם שאי אפשר יותר לעבוד במטבח הזה – לא מוצאים כלום, יש בלגן ומגירות המזווה עמוסות מאוד. לפי אורית פנחסוב, מסדרת בתים מקצועית והבעלים של “סדר חדש”, עם מעט השקעה בסידור ראשוני תוכלו ליצור תשתית נכונה של סדר, שלכל בני הבית יהיה קל לקחת בה חלק. הנה כמה טיפים לארגון מטבח נוח וידידותי למשתמשים:
פינוי משטחים
חשוב לצמצם את כמות הדברים המאוחסנים באופן קבוע על השיש. משטחי העבודה צריכים ניקוי תכוף ומהווים סביבת עבודה עיקרית. רצוי למצוא מקומות אחרים לחפצי נוי או כל דבר אחר שנמצא שם.

מפנים את משטחי העבודה

מפנים את משטחי העבודה

 
חלוקת אזורים
מומלץ ליצור אזורים על פי נושאים ולרכז בהם את כל האביזרים:
1. הכנת אוכל: קרש חיתוך, כוסות מדידה, סכינים, כפיות, קערות וכדומה.
2. בישול: אביזרים נלווים לתנור ולכיריים כגון סירים, מחבתות, מחזיקי סירים וכפות למיניהן.
3. אפייה: כדאי לאחסן את החומרים והציוד הקשורים יחד: קמח, סוכר, אבקת אפייה, צבעי מאכל וכד’ במדף אחד או בקופסת פלסטיק גדולה במזווה.
4. הגשה: כלי שולחן, כלי הגשה, מתקן מפיות, מפות ותחתיות סירים.
5. ניקוי: בקרבת הכיור והמדיח החזיקו את חומרי הניקוי, הכפפות, מגבות המטבח והתכשירים למדיח.

חלקו את המטבח לאזורים ורכזו את האביזרים בהתאם

מחלקים את המטבח לאזורים ומסדרים את האביזרים בהתאם

 
דברים שימושיים במקומות נגישים
סירים ומחבתות סדרו לפי תדירות השימוש אחד בתוך השני, ואת המכסים הניחו עומדים בצד. מיינו כוסות, צלחות וקערות שאינן בשימוש וצמצמו כמויות. לא מומלץ לאחסן כלי אירוח באריזות קרטון – בסופו של דבר נתעצל ולא נשתמש בהם.
את מגירת כלי הבישול אפשר לחלק ע”י קופסאות פלסטיק שטוחות או סלסלות ולסדר אותם לפי סוגים ותדירות שימוש.
כלים חד-פעמיים הכניסו לקופסאות עם מכסים, שימו מדבקות עם ציון התכולה. את הקופסאות אפשר לערום לגובה במקום עמוק או במזווה.
אחסון מזון יבש
תבלינים מומלץ למיין ולסדר על פי הגובה בסלסילה נשלפת. את השימורים סדרו כמו בסופר – כל מה שבאותו טור יהיה מאותו סוג מזון או מאותה המשפחה: חמוצים, זיתים, רסק עגבניות, רטבים וכו’. לאחסון מזון כמו סוכר, קמח או קטניות השתמשו בכלים מרובעים או מלבניים שאפשר לערום אחד על גבי השני –  מומלץ להשתמש בקופסאות בעלות סגירה הרמטית לשמירה על טריות המזון ולמנוע חדירת מזיקים, וכן שיהיו שקופים או בעלי חלון הצצה.

את מה שבשימוש תדיר ממקמים במדפים הנגישים ביותר

את מה שבשימוש תדיר ממקמים במדפים הנגישים ביותר

מכשירי חשמל
בדקו אם יש לכם מכשירים כפולים, ואם כן, העבירו אותם הלאה למשפחה, חברים או לתרומה. כך גם לגבי מכשירים שאינם בשימוש כלל. מכשירים שלא בשימוש תדיר אחסנו בחלק הפנימי של המדף ואת השימושיים ביותר שימו בחלק החיצוני והנגיש.
קופסאות פלסטיק
התאימו מכסה לקופסה וזרקו כל מי שאין לו בן זוג. את המכסים העמידו בקופסה אחת גדולה. את כל שאר הקופסאות עִרמו לפי הגודל אחת בתוך השנייה ואחסנו במגירה לצד קופסת המכסים.

במגירה שסמוכה לתנור מאחסנים אביזרי אפייה וציוד נלווה

במגירה שסמוכה לתנור מאחסנים אביזרי אפייה וציוד נלווה