arc

מארחים ומתארחים ב'

צמחוני, קליל וחגיגי – שני מתכוני סלק שיוסיפו צבע חגיגי לשולחן 

קבב עדשים ושורשים ברוטב יוגורט

 

חומרים ל־ 6 מנות

1 גזר
1 בצל
1 סלק
1 זוקיני
2 שיני שום כתושות
חופן פטרוזיליה קצוצה
כוס עדשים שחורות
2 ביצים
2 כפות פירורי לחם
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל
250 גר׳ יוגורט כבשים/עיזים/בופאלו


הכנה
1. מבשלים את העדשים במים רותחים כחצי שעה, עד שהעדשים מתרככות אך לא נהיות מחית. מוציאים אל מסננת ומניחים בצד.

2. בפומפייה עבה מגרדים בצל, גזר, סלק וזוקיני.

3. בקערה מערבבים את כל הירקות המגורדים, העדשים המבושלות, ביצים, פירורי לחם, שום כתוש ופטרוזיליה ומתבלים במלח ופלפל.

4. יוצרים צורות של קבבים קטנים ומוארכים, מניחים על תבנית עם נייר אפייה, משמנים קלות ואופים בחום של 180 מעלות למשך כ־ 10 — 12 דקות.

הגשה
על צלחת הגשה יפה מורחים דמעות גדולות של יוגורט ומעל כל דמעה מניחים קבב. מעל הכל מטפטפים שמן זית.

zc6a9099

 

קרפצ'ו סלק עם אגוזים, חמוציות ופטה

 

חומרים ל־ 6 מנות:

4 סלקים
1/2 כוס מים
8 כפות שמן זית
1/2 כוס חומץ בלסמי
4 כפות סוכר לבן
50 גר׳ אגוזי מלך
50 גר׳ חמוציות
1 תפוח עץ חתוך למקלות דקים
1 גבעול קטן מאוד של סלרי חתוך
למקלות דקיקים
50 גר׳ גבינת פטה
מלח ופלפל לתיבול

הכנה

1. שוטפים היטב את הסלקים וחותכים בסכין חדה את ראש וזנב הסלק. מניחים את הסלקים על גבי 2 ניירות אלומיניום, יוצקים בזהירות מים ו־ 4 כפות שמן זית, סוגרים היטב את נייר האפייה ליצירת כדור אטום גדול ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות למשך כ־ 45 – 60 דקות. כדי לדעת אם הסלק מוכן נועצים סכין חדה במרכזו: אם הסכין חודרת בקלות את כל הסלק הוא מוכן, אם לא – יש לבשל את הסלק עוד קצת.

2. בסיר קטן מרתיחים יחד את הסוכר והחומץ הבלסמי ומבשלים למשך כמה דקות עד שמתקבל סירופ סמיך ויציב.

3. לאחר שהסלקים מוכנים והתקררו היטב, מקלפים את קליפתם ופורסים בעזרת סכין חדה לעיגולים דקים.

 

הגשה

בצלחת הגשה מסדרים את פרוסות הסלק, מתבלים אותן בשמן זית, מלח, פלפל ורוטב הבלסמי המצומצם, מפזרים מעל אגוזי מלך, חמוציות ומקלות תפוח וסלרי, ומעל הכל – פירורי פטה.

cookbook_1363-2

צילום וסטיילינג: דניאל שכטר

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>