arc

ארוחה בנוסח ספרדי

טאפאס בצל עץ זית: וילה בלב העיר העתיקה של סביליה הוסבה למסעדה בפרויקט שימור מרשים

Perro Viejo ("כלב זקן" בתרגום חופשי), מסעדה ובר טאפאס בעיר סביליה, ספרד, שתוכננה על ידי משרד האדריכלים המקומי Donaire Arquitectos, שוכנת במבנה ששימש בעבר כווילה פרטית בלב העיר, בסמוך לקתדרלה המונומנטלית של סביליה, ומשתרעת על פני 580 מ״ר.

המשרד השלים אשתקד את פרויקט השימור והשיפוץ המרשים הזה, כשמטרתו המרכזית הייתה לשלב בנייה מסורתית עם מטבח מודרני באופן שייצור ניגוד הרמוני. חזית הבית שוחזרה במלואה בהתאם לרוח המבנה ההיסטורי, מרפסות הברזל נותרו על כנן עם הפרזול המקורי, ואריחים מקושטים טיפוסיים שולבו בעיצוב הפנים.

1

האלמנט המרכזי בחלל הפתוח, הנמתח לגובה כמה קומות, הוא פאטיו שלכל אורכו נתלו לוחות עץ במבנה גאומטרי שמכניס תאורה טבעית אל כל הקומות. במרכזו, על הבר, ניצב עץ זית שעליו פונים אל השמש. בעוד הרצפות משתנות בין חלל לחלל, קירות הלבנים המקוריים נותרו כשהיו – כולל פגעי הזמן, שהפכו לאלמנט עיצובי. כדי להשלים את המראה נבחרו גופי תאורה שונים – מנורות תלויות, ספוטים, מנורות שולחן ואש מהאח – שעוצבו במיוחד עבור המסעדה, וכמו השולחנות והכיסאות האקלקטיים, נועדו ליצור עניין, מעבר לזה הקולינרי, בקרב הסועדים.

3 2 5 4 6

צילום: Fernando Alda

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>