{{searchTotal}} תוצאות
לחיפוש
בנושא "{{term}}"

אי תנועה

2 ינואר 2014

אחת המגמות הרווחות בתכנון המטבח כיום היא שילוב אי או דלפק, נוסף על משטח העבודה הרגיל. כל מה שצריך לדעת לפני שמתחילים להכין את הקוקטייל…

מקורו של האי הוא במטבחים הכפריים הגדולים של העבר, אז הוא עמד במרכז החדר, ושימש כמקום נוסף לאחסון ולישיבה. עם הזמן, כשהמטבחים קטנו ושילוב האי הפך לבעייתי, תפס את מקומו הדלפק, שמוקם על פי רוב בהמשך לארונות המטבח, ופנה לסלון או לפינת האוכל. הרעיון נולד בשנות ה-50 במטבח האמריקאי, שהיה הראשון שנפתח לסלון, ושילב את תרבות שתיית האלכוהול על הבר – בבית.
היום, עם מגוון עצום של מידות וחומרים שונים, לכל מטבח אפשר להתאים את האי או הדלפק שלו.

SHY_5919
אז מה חשוב לדעת כשמתכננים אי או דלפק במטבח?
על הגובה
גובה של 110 ס"מ יעניק תחושה של בר גבוה מהמטבח הסטנדרטי וישרה אווירה משוחררת ונעימה. מיקום האי או הדלפק בגובה של 90 ס"מ יהיה המשך לגובה המטבח הכללי. יש לשים לב לא לתכנן אי בגובה שאינו סטנדרטי, אלא אם מוצאים כיסאות מתאימים מראש. יש גם כיסאות המתאימים לדלפק בגובה 120 ס"מ, אך הם מתאימים יותר לבר מסחרי ולא ביתי.
SE_34
מידות טובות
בדרך כלל נהוג לתכנן אי ברוחב שמתאים לארונות אחסון מצד אחד של האי וישיבה מצדו האחר. במקרה כזה יהיה רוחב האי כ-95 ס"מ. אם משני צדדיו יש ארונות אחסון, על רוחב האי להיות 125 ס"מ. רוחב כזה אפשרי רק במטבח גדול. אם יש אחסון בצד אחד של האי תצטמצם מידת הרוחב לכ-70 ס"מ. רצוי לא פחות, כדי שהאי ייראה מרשים. אורך האי או הדלפק מתוכננים על פי מיקום והתאמה לחלל.
SHY_9832
חילוף חומרים
בכל הנוגע לחומרים נהוגות שתי גישות עקרוניות: האחת – המשכיות ואחידות. לפי גישה זו, המשטח יהיה עשוי מאותו חומר כמו שאר המשטחים ובאותו גובה כמו שאר הארונות. הגישה השנייה היא ניגודיות, ולפיה מקובל לשלב באי חומר אחר, כמו בוצ'ר בלוק או נירוסטה. שילוב חומר נוסף מוסיף עניין וחום. צריך להביא בחשבון שמשטח האי הוא גדול ודומיננטי ולכן במטבחים קטנים רצוי לא להשתמש במשטח בגוון כהה.
_MG_4656 copy
מה מתבשל
הנדסת אנוש במטבח גורסת שמשולש העבודה יהיה בין הכיור, הכיריים והמקרר, כשהמשטח החשוב ביותר הוא בין הכיור לכיריים – זהו משטח העבודה. האי מנותק ממשטח הארונות, ולכן לרוב לא ממקמים בו כיור או כיריים. עם זאת, מי שנוהג לארח במטבח ולבשל עם חברים או משפחה, בוחר להתקין כיריים באי. כך אפשר לראות לא פעם מטבחים שבהם שני מתקני כיריים, אחד גדול לבישול ליד הכיור והשני, קטן ועגול, באי.
שירלי טוראל, אדריכלית רגבה, מנהלת תחום אדריכלים
_MG_4004 copy
SHY_7907
SHY_7865
SHY_7683
dori&peri nataniya_0022