כדי שארוחה תהיה מוצלחת במיוחד כדאי לשים לב לעיצוב השולחן
הנה כמה דברים קטנים ופשוטים שיכניסו את האורחים ואתכם לאווירה:
אחידות
כדי שהשולחן יהיה מרשים ממבט ראשון, צריך מעט יצירתיות ועקביות.
פריטים המסודרים בצורה עקבית, גם אם אינם זהים, יוצרים תחושת סדר נעימה לעין.
פרחים
הם לא רק ריחניים ויפים, הם גם משרים הרמוניה, רוגע וצבעוניות משלימה לשאר השולחן. אפשר להניח זר גדול עם גוון אחד דומיננטי במרכז השולחן או לפזר פרחים כך שיהיו חלק בלתי נפרד מעיצוב המנות. פרח ליד כל סועד – יעניק טאץ’ אישי ומקורי.
נרות
לאווירה רומנטית ביתית וחמימה, כאלמנט קישוט מרכזי, או לאורך השולחן – נרות תמיד מחממים את האווירה ונותנים תחושת חגיגיות מרגשת.
ניגודיות
ליצירת עניין ומתח עיצובי שילוב כלים מעוגלים ושקופים עם נרות בקוביות מרובעות, או שילוב צלחות מרובעות (בסגנון המזרח הרחוק), עם עלים טבעיים בעלי קוים רכים ומעוגלים, יכולים ליצור שולחן מקורי ורענן.
קישוטי ירקות
אין צורך להוסיף קישוטים מלאכותיים לשולחן כשהאוכל עצמו יכול להיות קישוט – עשבי תבלין קשורים בחוט רפיה, גבעולי אספרגוס מהודקים ברצועת עירית או קליפת לימון שנכרכת במעגלים לכדי שושנה, יפארו את השולחן ויגררו קריאות התפעלות.
בתיאבון!