מי לא אוהב פסטה? המאכל האהוב סוגר לנו את הפינה בכל מצב: לאירוח מושקע, כארוחה זריזה, לילדים, טבעוניים ומי לא. בחרנו עבורכם מתכון פסטה אלגנטי ומינימליסטי שמבוסס על מרכיבים משובחים במיוחד. בתאבון!
קפלצ’ו תרד בקרם חמאה ואספרגוס
חומרים ל־ 4 מנות
1 חבילת פסטה טרייה מסוג קפלצ’ו
100 גר׳ עלי תרד טריים
4 מקלות אספרגוס
50 גר׳ פרמזן איכותי
3 שיני שום טרי חתוכות לפרוסות דקות
1/2 לימון טרי
קורט צ׳ילי גרוס
50 גר׳ חמאה
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל
הכנה
1. מרתיחים סיר עם מים רותחים ו־ 1/2 כפית מלח.
2. חולטים את האספרגוס למשך דקה בדיוק ומוציאים אל מי קרח. לאחר קירור האספרגוס חוצים אותו לאורכו.
3. מבשלים את הקפלצ׳ו למשך 3– 4 דקות במים הרותחים ומניחים בצד.
4. במחבת רחבה מניחים את החמאה ושמן הזית ומטגנים קלות את פרוסות השום יחד עם הצ׳ילי והתרד. לאחר שהתרד התרכך קלות סוחטים פנימה מיץ מ־ 1/2 לימון.
5. מוסיפים את הקפלצ׳ו המבושל, מתבלים במלח ופלפל, מקפיצים יחד למשך כ־ 2 דקות ומעבירים את הכל לקערת הגשה.
הגשה
לאחר שהעברנו לקערת הגשה מפזרים מעל את האספרגוס ופרמזן שגולף בקולפן.
צילום וסטיילינג: דניאל שכטר