{{searchTotal}} תוצאות
לחיפוש
בנושא "{{term}}"

מועדון ארוחת הבוקר

23 נובמבר 2016

איך לפתוח את היום במטבח


בוקר במטבח הוא זמן איכות שאין לו תחליף, בעיקר אם אתם נהנים מארוחת בוקר משפחתית. קבלו כמה רעיונות לגיוון התפריט היומי:
לחם בירה
חומרים לכיכר אחת:
2 כוסות קמח תופח
1 בקבוק בירה לבנה (330 מ”ל)
2 כפות מלאות של שמן זית
1/2 כפית מלח
חופן פטרוזיליה קצוצה
10 עלי מרווה קצוצים
1 שן שום כתושה
10 עגבניות מיובשות קצוצות
הכנה
1. בקערת ערבול מערבבים היטב את כל החומרים בעזרת כף עץ.
2. משמנים תבנית אינגליש קייק היטב, כולל הדפנות, ויוצקים לתוכה את התערובת.
3. אופים בתנור שחומם מראש ב־ 180 מעלות למשך כ־ 40 דקות.
4. כדי לוודא שהלחם מוכן אפשר לנעוץ במרכז התבנית קיסם. אם הקיסם יצא חלק — הלחם מוכן, אם יצא קצת דביק — אופים אותו למשך עוד כמה דקות.
5. חשוב לתת ללחם להתקרר כ־ 20 דקות לפני החיתוך.
 

ימין - צילום: שמאל- צילום וסטיילינג דניאל שכטר

ימין – צילום: שי אפגין, צולם בסניף רגבה רעננה המחודש.  שמאל- צילום וסטיילינג דניאל שכטר


על הלחם: ממרחים ביתיים

 
ממרח קשיו ועגבניות מיובשות טבעוני   
140 גר׳ קשיו
2 שיני שום
200 גר׳ עגבניות מיובשות
6 כפות לימון
4 עלי בזיליקום
1 כפית פפריקה
4 כפות שמן זית
4 כפות מים
1/2 כפית מלח
הכנה
1. להשרות את הקשיו במים למשך 24 שעות, כאשר בכל 6 שעות מומלץ להחליף את המים.
2. מוציאים את הקשיו מהמים ומייבשים.
3. במעבד מזון טוחנים את הקשיו, העגבניות המיובשות, השום, הבזיליקום והפפריקה.
4. טוחנים במהירות גבוהה ודואגים לערבב בכל פעם את מה שמצטבר בדפנות.
5. בהדרגה, תוך כדי טחינה, מוסיפים את שמן הזית וממשיכים לערבב לתערובת חלקה.
6. מסננים את ממרח הקשיו לקבלת מרקם חלק יותר, מעבירים לקערה ומגישים.
 
צזיקי
יוגורט (כ- 2 גביעים)
2 שיני שום
1 מלפפון
שמן זית לקישוט
מלח
הכנה
1. מעבירים את היוגורט לבד חיתול ותולים למשך 3 שעות מעל קערה כדי להיפטר מכל המים העודפים.
2. קוצצים את השום.
3. בפומפייה בעלת חורים גדולים מגרדים את המלפפון לצלחת. בעזרת הידיים סוחטים את המלפפון המגורר להוצאת כל הנוזלים.
4. מוציאים את היוגורט מבד החיתול ומעבירים לקערה. מערבבים את היוגורט עם השום, המלח והמלפפונים.
5. מגישים עם שמן זית מלמעלה.
אפשר להכין צזיקי גם ללא בד חיתול, אך השימוש בבד חיתול יוצר צזיקי אמיתי, סמיך ועשיר יותר.
 
פסטו ירוקים חריף
1 חבילת פטרוזיליה
1 חבילת כוסברה
1/2 חבילת נענע
1/2 פלפל ירוק חריף
50 גר׳ גבינת פרמזן מגוררת
50 גר׳ צנוברים
2 שיני שום
2 כפות מיץ לימון
1/2 כוס שמן זית איכותי
1/2 כפית מלח
הכנה
1. במעבד מזון טוחנים כוסברה, פטרוזיליה, נענע, שום, פלפל חריף ולימון.
2. תוך כדי הטחינה מוסיפים בהדרגה את שמן הזית.
3. מוסיפים את הפרמזן המגורר והצנוברים וממשיכים לטחון עד לקבלת מרקם משחתי.
4. חשוב לערבב את כל מה שעל הדפנות יחד עם שאר התערובת.
5. אם התערובת יבשה יחסית מוסיפים עוד שמן זית.

צילום וסטיילינג: דניאל שכטר

צילום וסטיילינג: דניאל שכטר

 
צולם בסניף רעננה המחודש
צילום: שי אפגין
ע. צלם: אורן אוחיון
סטיילינג: ליאת גרין
מתכונים: מתוך “מהשדה לצלחת” – ספר האוכל בהוצאת רגבה

צילומי מנות וסטיילינג: דניאל שכטר