לשולחן החג או כמתנה מושקעת למארחים: הכירו 6 מעצבים קרמיים שמציעים פרשנות אישית לכלי אירוח ונוי
ONE and MANY הסטודיו של יערה לנדאו-כץ, מעצבת תעשייתית המתמקדת בקרמיקה, ומייצרת כלים לשימוש יומיומי בעיצוב מתוחכם, מינימליסטי ויפהפה, בצבעים ודוגמאות ניטרליים ובגזרות מפתיעות.
שחף גבעון
במצפה עזוז שברמת הנגב, כשלושה ק”מ מהגבול, חיה ועובדת שחף בן יצחק גבעון, בוגרת המחלקה לעיצוב קרמי בבצלאל. בסטודיו שלה היא יוצרת כלים שימושיים מאבנית ופורצלן, על אבניים ובבניית יד, ומעטרת אותם בהדפסים. מקיימת סדנאות קרמיקה ושותפה בקואופרטיב “8 ביפו”, גלריה לקרמיקה עכשווית ברח’ רבי פנחס 13.
מירה פוביצר
את מירה פוביצר תמצאו קרוב לוודאי יושבת ליד האובניים או שולחן הפיסול בסטודיו שלה ביפו, שם היא יוצרת, מלמדת, מציגה ומוכרת את עבודותיה. מלבד חֵמר היא משתמשת בחומרים כמו זכוכית, ובחלון הראווה תראו גם גופי תאורה, פמוטים, כלי מטבח ופסלים דקורטיביים.
יהודה הימית 33, יפו, 052-3410215
סטודיו קאהן
מיי ובועז קאהן הם זוג יוצרים המתמקדים ביציקות חרסינה, מתכשיטי פורצלן קטנים עד לאלמנטים גדולים לעיצוב הבית, כשכל סדרה נוצרת תחת קונספט ושואבת השראה ממקור אחר. הסטודיו שלהם ברמות השבים משמש במהלך היום כבית מלאכה וחנות, ואחר הצהריים נערכות בו גם סדנאות יציקה.
אהרל’ה בן אריה
יוצר רב-תחומי, חי ועובד בצפרירים. בחצר שמשקיפה על עמק האלה בנה תנור קרמי ענק המופעל על עצים, ובו הוא שורף את היצירות, בין היתר כדי ענק, ומעבד אותן לשלב הסופי.
רחל אלימלך אורבך
אבק, שברים ושיירים הם החומרים שמהם היא שואבת השראה. כבוגרת לימודי אמנות וארכאולוגיה, אורבך מרותקת לעקבות שמשאיר אחריו האדם לאורך ההיסטוריה, ובחלק מעבודותיה היא אף שוחקת, גורעת והורסת את החומר במכוון, ליצירת אמנות המסמנת את מה שהיה. כלים שיצרה אפשר לראות בסטודיו שלה בתל אביב, שבו היא גם מלמדת יצירה בקרמיקה.
השתתף בהכנת הכתבה: רפאל צבר