נכנסים למטבח: עוגת שוקולד חגיגית

23 מאי 2016

מינימום עבודה, מקסימום רושם –  מתכון לעוגת שוקולד מסובבת ראשים


החומרים:
1 תבנית קוגלהוף
1 כוס קקאו מנופה
200 גר’ שוקולד מריר קצוץ
1 כוס מים רותחים
¼2 כוסות קמח
½1 כפיות סודה לשתיה
1 כפית מלח
5 ביצים טרופות קלות
280 גר’ חמאה חתוכה לקוביות בטמפ’ החדר
1 כוס סוכר לבן
1 כוס סוכר חום דחוס
2 כפיות תמצית וניל
½1 חבילות שמנת חמוצה
אופציה: כוס שוקולד צ’יפס
לציפוי:
1 כוס אבקת סוכר
½2 כפות מים
תותים
regba70

הכנת העוגה
:
בקערה מערבבים את הקקאו, השוקולד הקצוץ וכוס מים רותחים. טורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים ומשאירים בצד. מכינים בצד קערה עם קמח, מלח וסודה לשתייה מעורבבים ומנופים היטב.
במיקסר חשמלי עם מטרפה טורפים את החמאה במשך דקה עד שהיא רכה ותפוחה.
מוסיפים את הסוכר וממשיכים לטרוף עד שהתערובת תפוחה ובהירה (כ-5 דקות).
מוסיפים את הביצים בהדרגה, כל פעם קצת, וטורפים במהירות נמוכה.
מוסיפים את תמצית הווניל וטורפים מעט.
ממשיכים לטרוף במהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה ולסירוגין את הקמח והשמנת החמוצה. מתחילים בקמח ומסיימים בקמח.
מוסיפים לקערה את תערובת השוקולד-קקאו ובעזרת לקקן מקפלים את התערובת עד שהכל מעורבב היטב ונראה בצבע אחיד.
משמנים את תבנית האפייה בחמאה רכה ומפזרים קקאו בכל התבנית. הופכים את התבנית ושופכים החוצה את שאריות הקקאו שלא נדבקו לחמאה, זאת כדי שהעוגה תצא לאחר האפייה ביתר קלות.
שופכים את התערובת לתבנית עד לגובה 2 ס”מ מעל אמצע התבנית ומשטחים מעט. אופים כשעה או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח עם מעט פירורים.
מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר בתבנית 20 דקות. לאחר מכן הופכים את התבנית ומוציאים את העוגה על נייר אפייה. מניחים להתקרר כשעה. במידת הצורך חותכים בעזרת סכין את תחתית העוגה כדי שתיראה יפה ואחידה.
הכנת הציפוי:
מערבבים היטב את אבקת הסוכר עם המים בכפית עד שמתקבלת תערובת חלקה נוזלית, אך לא מדי. שופכים על העוגה ונותנים לציפוי לנזול לצדדים. מניחים בחוץ להתקשות לעוד רבע שעה. מקשטים בתותים או פרי אחר.
regba70b
מתכון, צילום וסטיילינג: דניאל שכטר

X