אחרי שביקרנו בכמה חנויות עיצוב בשוק הפשפשים ביפו, חזרנו לטעום עוד קצת עיצוב ואוכל טוב. כתבה שנייה מתוך שלוש
פועה
בית הקפה שהפך לאחד מסמליו של השוק המתחדש נפתח הרבה לפני שהפך למתחם בילוי טרנדי. פועה ז”ל, האישה מאחורי החזון, יצרה בו ביד אמן חיבור מושלם בין נוסטלגיה, טעמים, אווירה ושכיות חמדה שהפכו אותו למוסד יפואי, כזה שמתחשק להביא אליו חברים מחו”ל.
א’–ו’ 09:00–01:00, שבת 10:00–01:00
מרגוזה
לחמים תוצרת יד, מאפים נוטפי חמאה, עוגות ושלל פינוקי היום במאפייה השכונתית שגולשת אל סמטה שקטה. כל זה קורה מרחק צעדים ספורים מההמולה של מתחם השוק.
א’–ה’ 07:00–18:00, ו’ 07:00–16:00
אסופה
מקימי החנות בשוק הפשפשים שמו להם למטרה לקדם מעצבים בתחילת דרכם, ולתת במה לעיצוב מקומי ומקורי. מומלץ לבקר גם בסאגה, האחות היוקרתית.
א’–ד’ 10:00–20:00, ה’ 10:00–23:00, ו’ 9:30–16:30
ד”ר שקשוקה
שקשוקה נשכנית במחבת לוהטת ליד חצי כיכר של לחם אחיד והמיטב של המטבח הטריפוליטאי: קוסקוס, תבשילי בשר, ממולאים ודגים. לא לפספס את השווארמה המושחתת שמכין בינו בדלת ליד.
א’–ה’ 08:00–00:00, ו’ 08:00 עד שעה לפני כניסת השבת
שבת: שעה אחרי צאת השבת עד 00:00
ראס אל חנות
מסעדה שהיא גם מעדנייה החולשת על אחת הפינות הצבעוניות של שוק הפשפשים. אפשר להתרכז בשתייה ונשנוש, לפתוח שולחן ממנות היום וגם להצטייד בדליקטסים כמו דגים כבושים, ירקות מוחמצים, נקניקים וגבינות.
א’–שבת 9:00–02:00
ז’ילינסקי רוזן
ארז ז’ילינסקי רוזן רוקח בשמי בוטיק בהתאמה אישית כבר יותר מעשור והפך למוביל דעה בתחום בתעשייה האירופית. את הניחוחות הוא רוקח בעבודת יד מתמציות מרוכזות ובשילובים מסחררי חושים שלא תמצאו בשום פארם. בבית המלאכה Come-N-Sense בשוק תוכל למצוא סבונים, נרות ועוד מוצרי ריח תוצרת בית, ובנווה צדק ממוקמת חנות הקונספט לבישום.
א’–ה’ 10:00–19:00 ו’ 10:00–16:00
רחוב פינס 15, נווה צדק, תל אביב
א’–ה’ 10:00–19:00 ו’ 9:30–15:00
המלבייה
טברנה קטנה במרכז רחבת הרוכלים בשוק שהחזירה את המלבי לסדר היום. כמו בסניף הראשון שליד בר “המנזר” באלנבי, תל אביב, האווירה כאן עליזה, הבירה נשפכת כמים, ובערב כשהרחבה מתפנה נערכות במקום הופעות של שלל הרכבי אינדי. המלבי הקרמי המשובח מגיע בגרסה חלבית או טבעונית בסירופ ורוד זרחני קלאסי ומתוק או בלימון והל עם תוספות נדיבות של בוטנים וקוקוס.
רחוב עמיעד 11, רחבת השוק, יפו
א’–שבת 10:00–2:00
צילום: דניאל שכטר
למדריך המלא