טרחתם על בישולים, ערכתם שולחן ולא שכחתם סידור פרחים תואם – עכשיו אתם פנויים לטפל בשחקני המשנה על שולחן האוכל. זהירות – הם הולכים לגנוב את ההצגה!
ממלכת הקרח
קוביות קרח מעוצבות יהפכו כל משקה לחגיגי ומושקע. עם אינסוף אפשרויות לרקוח גוונים ושילובים, הפעילו את הדמיון והתאימו את הקרח למשקה המיועד: למשקאות על בסיס קפה יתאימו קוביות קרח שהכנתם מתמצית אספרסו או מחלב שקדים ממותק ותוספת תמצית וניל איכותית. מיצי פירות יקבלו באהבה קוביות קרח שטמנתם בהן פרוסות של פרי בצבע וטעם משלים, עלי תבלין רעננים ופרחים אכילים.
המרענן הרשמי
קנקן גדול של מים צוננים שבו שפע פירות טריים ועלים ירוקים אינו רק מרענן ומרווה אלא מתפקד ממש כמו סידור פרחים על שולחן חגיגי. המים יקבלו ארומה עדינה של התוספות שתבחרו, כיד הדמיון הטובה עליכם. המומלצים שלנו: רבעי תפוח ומקלות קינמון, לימון ופרוסות דקיקות של מלפפון ירוק, משולשי אבטיח ועלי נענע, פרוסות תפוז ומקלות וניל, מרווה, פירות יער או בזיליקום וליים. אפשר להמתיק קלות ולהגיש קר.
ארומה מתוחכמת
מלח בטעמים גם נראה נהדר על השולחן וגם מוסיף לאוכל טוויסט מתוחכם. גם כאן מומלץ לתת דרור ליצירתיות ולהתנסות בשילובים כיד הדמיון: צ’ילי, עשבי תבלין, עלי תה, גרידת לימון וירקות כמו פטריות, שום ובצל. המלח המתאים ביותר למטרה זו הוא מלח גס אטלנטי והמינון הבסיסי שמומלץ להתחיל בו הוא כפית של תבלין לכל רבע כוס מלח. על המרכיבים להיות יבשים וכתושים כדי שיתערבבו היטב עם המלח.
מתיקות מבושמת
סוכר מתובלן יהפוך כל כוס קפה, תה ואפילו קערת מוזלי למבושמת בניחוח משכר. ההוראות פשוטות: בוחרים תוספת, למשל – קפה גרוס, פרחי לוונדר, עלי וורדים, מקל וניל, נגיעה של מיץ מתפוז בתוספת ברנדי ועוד, משקשקים בצנצנת ומשאירים לנוח לכמה ימים, לספיגת הטעמים. אם התערובת מעט לחה נותנים לה להתייבש בכלי פתוח ומשקשקים שוב ושוב עד שהגושים מתפוררים.
צילום וסטיילינג: דניאל שכטר