נכנסים למטבח: קראמבל תותים

28 ינואר 2015

קראמבל הוא מסוג הקינוחים שתמיד קוצרים מחמאות: הוא ביתי, מנחם ועשיר בטעמים חמוצים ומתוקים. הבונוס – הוא קל מאוד להכנה ואפשר לגוון בלי סוף בשילובי פירות, בהתאם לעונה או למה שיש במקרר. עכשיו, כשעונת התותים בעיצומה, זהו זמן נהדר לקראמבל מפתה בגוני אדום



crambel_1
רכיבים
למילוי:
1 ק”ג תותים
2 תפוחים פינק ליידי
חצי כוס סוכר חום בהיר
1 כף מיץ לימון
3 כפות קמח
1 כפית קורנפלור
שליש כפית קינמון
לבצק פירורים:
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם קמח
100 גרם סוכר
3 כפות שקדים מולבנים פרוסים
3 כפות שיבולת שועל (קוואקר)
אבקת סוכר לקישוט
4b
הכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
שוטפים את התותים וחותכים לחצאים.
שוטפים את התפוחים וחותכים לריבועים.
בקערה מערבבים תותים ותפוחים יחד עם הסוכר, הקמח, הקורנפלור והקינמון.
מעבירים לתבנית מלבנית או ריבועית 20×30 ס”מ בערך.
מכינים בצק:

במעבד מזון שמים את חומרי הבצק מלבד שיבולת השועל והשקדים הפרוסים.
מעבדים בלחיצות קצרות עד לקבלת תערובת פירורית. מעבירים לקערה, מוסיפים את השקדים ושיבולת השועל ומערבבים באמצעות כף.
אפשר להכין את הבצק גם באופן ידני: מערבבים את כל חומרי הבצק יחד בין הידיים ומפוררים את החמאה עם שאר המרכיבים בין האצבעות עד לקבלת תערובת פירורית. לא ללוש יותר מיד שלא ייהפך לבציק אחיד.
מפזרים את פירורי הבצק מעל הפירות באופן שווה ואופים בתנור למשך 30 דקות.
מוציאים מהתנור. מצננים מעט (כדי שהתותים והנוזלים שלהם יתייצבו) ומפזרים אבקת סוכר מעל הכל.
53
צילום, מתכון וסטיילינג: דניאל שכטר

X