מעצבים צעירים, רעיונות חדשים וחושים מגורים בשבוע העיצוב ההולנדי: סקירה
נדמה שבניגוד לאירועי העיצוב במילנו, מיאמי או פריז, שבוע העיצוב ההולנדי, שננעל לפני שבועיים באיינדהובן, הציג הרבה יותר פנים ורעיונות חדשים של מעצבים צעירים ובועטים יותר. כך, בין פרויקטים ותערוכות של כ-2,500 מעצבים ב-100 מיקומים שונים בעיר, הציגה התערוכה In No Particular Order עבודות של 36 מעצבים לא מוכרים, פרויקט Chilling in a Box כיוון לגרות ולקרר את כל החושים, ובתערוכה Playing Life חקרו מעצבים ואמנים את יכולות הביוטכנולוגיה בעבודה עם חומרים חיים.
הזוכה בפרס ״המעצב הצעיר״ היתה תרזה ואן דונגן (Teresa van Dongen), ילידת אמסטרדם ובוגרת האקדמיה לעיצוב באיינדהובן, שגופי התאורה הפיוטיים שלה חוקרים את היחסים בין זכוכית, אנרגיה ומים.
עבודות מעניינות נוספות שהוצגו:
פריטים מקוריים מפורצלן וקרמיקה של המעצבת לנקה ויספלוויי (Lenneke Wispelwey). הקולקציה החדשה שלה – Garden Galore – שואבת השראה מהמסע שערכה לקובה, ומתמקדת פחות בכלי הגשה שהיא ידועה בהם ויותר באביזרים יפהפיים לגינון ביתי.
עוד בוגרת מעניינת של האקדמיה לעיצוב באיינדהובן היא סאנה מאוזר (Sanne Muiser), שפועלת במסגרת סטודיו pluis וששבה השנה לשתף פעולה עם מאפיית Pinkie בחשיפת הסודות מאחורי המאפים. כלי האוכל של מאוזר לא מתרכזים רק בחוש הטעם, וכפי שניתן לראות בסרטונים באתר שלה, מגרים כל חוש אפשרי.
מיקלוש לייץ (Miklós Leits), אדריכל הונגרי שהפך למעצב הולנדי, הציג שני גופי תאורה: Flex, מנורה שמשנה את צורתה בהתאם לזווית שניצב בה המתבונן ונדמית כאילו היא נמצאת בתנועה מתמדת; ומנורת Heat, שעיגולי הנחושת שלה יוצרים אסוציאציה של גוף חימום.
קבוצת Fabrikoos, יצרנית רהיטים מהעיר דלפט, רותמת את טכנולוגיית הייצור הדיגיטלית לטובת מה שהם מכנים ״הרנסנס של תעשיית הייצור האירופית״. הרהיטים שהציגו עשויים מחומרים ממוחזרים ובני-קיימא, ניתן להרכיב ולפרק אותם ללא צורך בעזרים חיצוניים, והם מציגים תשומת לב רבה לפרטים הקטנים – הן העיצוביים והן הפונקציונליים.
מותג העיצוב ההולנדי Gewoon גייס את המעצב כריס סלוטר (Chris Slutter), וזה יצר עבורם את Flens Desk, פינת עבודה הכוללת גם את מנורת השולחן Klos ומציגה מראה תעשייתי מודרני ונקי. החברה, שיצרה את הקולקציה במיוחד לרגל שבוע העיצוב, הציגה גם מוצרי טקסטיל ססגוניים, כמו כריות במרקמים והדפסים שונים ופתרון האחסון הוורסטילי Hangbag.
קולקציית Stackable של צמד המעצבות Elise Luttik + Hester Stolk מנסה להעניק פונקציונליות רעננה לחפצים ולאביזרים שמלווים את חיי היומיום שלנו במציאות עירונית עמוסה. שלושת הפתרונות – המתייחסים לטקסי האוכל, הטיפוח והשינה – שואבים השראה מקו הרקיע העירוני ויוצרים מגדלים מודולריים ייעודיים בדמות כלי קרמיקה שהודפסו בתלת-ממד.