{{searchTotal}} תוצאות
לחיפוש
בנושא "{{term}}"

שנה סוף

7 ינואר 2015

יזם העיצוב והמרצה גיל רויטר מסכם את השנה היוצאת בעולם העיצוב

שנה חדשה היא הזדמנות נהדרת להביט אחורה, לסמן את המגמות הבולטות ולנסות ולחזות מה צפוי בשנה הבאה. פנינו ליזם והמרצה גיל רויטר, שחי ונושם עיצוב לאורך כל השנה, לסיכום חגיגי של השנה החולפת.
“2014 התאפיינה בכמה מגמות בולטות, שלדעתי ימשיכו ללוות אותנו גם בשנה הבאה”, מספר רויטר. “בשל המיתון שפקד את תעשיית העיצוב לא ראינו בשורה עיצובית פורצת דרך מחברות העיצוב הגדולות, והמגמות שאפיינו את השנה החולפת משקפות זאת”.
A New Yesterday
מגמה בולטת בשנים האחרונות היא שימוש בקראפט ומלאכות יד מסורתיות שמקבלות פרשנות עכשווית ובאות לידי ביטוי במגוון צורות. טכניקות הייצור המסורתיות זכו לאדפטציה לעולם המודרני, וגם הייצור ההמוני, באמצעות טכנולוגיה מתקדמת, מנסה להתחקות אחר המראה החם של עבודת היד.

מלמעלה בכיוון השעון: Pet Lamp. למטה משמאל: Bloom by Jun Murakoshi

מלמעלה בכיוון השעון: Pet Lamp. למטה משמאל: Bloom by Jun Murakoshi

מעצבים קהילה
פרויקטים של עיצוב כפלטפורמה לעידוד, תמיכה והעצמה של אוכלוסיות חלשות. גם בארץ וגם בעולם ראינו מיזמים שעסקו בשימור מורשת מקומית נכחדת או כאלה שהכנסותיהן יועדו לתמיכה ולתרומה. השורה התחתונה: עיצוב אתי ובשירות הקהילה.

בכיוון השעון: Ettica, מיזם אופנה ישראלי בפרויקט אריגה עם נשים מדרום הודו. למטה משמאל: Cucula.

בכיוון השעון: Ettica, מיזם אופנה ישראלי בפרויקט אריגה עם נשים מדרום הודו. למטה משמאל: Cucula.

שכבות
בלטו השנה ניסיונות לחיבורים חדשים ולא קונבנציונליים בין חומרים שונים: זכוכית ובטון, עץ ומתכת, שיש וזכוכית וכד’. החיבורים האלו יצרו לעתים פני שטח חדשים, עשירים בצבע ובמרקמים. את המראה הרב-שכבתי אפשר היה לראות גם בעולם הטקסטיל והאופנה.

משמאל: "בבל" בעיצוב ניר מאירי. ימין למעלה: Pia Wustenberg. למטה: Cloud Armchair by Kvadrat

מימין למעלה: Pia Wustenberg. למטה: Cloud Armchair by Kvadrat. משמאל: “בבל” בעיצוב ניר מאירי.

מגע אישי במחיר נגיש
ברוח התקופה פחות אנשים מרשים לעצמם לרכוש מוצרי עיצוב יוקרתיים, ומצד שני אף אחד לא רוצה בית שנראה כאילו יצא מקטלוג סטנדרטי. ברחבי הרשת אפשר למצוא רעיונות DIY בשפע, כחלק מגל הפרסונליזציה שאנו עדים לו. המשמעות היא האפשרות לתת לחפצים ייחוד וחותם אישי גם אם נרכשו במחיר עממי ברשתות הגדולות. נוסף על כך, חברות העיצוב הגדולות עובדות על פיתוח של אפליקציות שונות, שבהן יוכל הלקוח לבחור ולעצב מתוך הקולקציות הקיימות את המוצר הייחודי לו.

למעלה: Tog, מיזם עיצוב המאפשר קוסטומיזציה של פריטי מעצבים. למטה: Knyttan, סריגה בהזמנה אישית

למעלה: Tog, מיזם עיצוב המאפשר קסטומיזציה של פריטי מעצבים. למטה: Knyttan, סריגה בהזמנה אישית

קרנבל של צבע
אולימפיאדת ריו שצפויה להתקיים ב-2016 כבר נותנת את אותותיה בעולם העיצוב, ויכולנו לראות במהלך השנה החולפת תעוזה הולכת וגוברת בכל הקשור בשימוש בצבע. הגוונים עזים, רוויים ומלאי חיים. כולי תקווה שהתעוזה תחלחל גם לסצנת העיצוב הישראלית.

מימין: Kiki van Eijk, Joost van .Bleiswijk for Moooi שמאל: Wrong for Hay

מימין: Kiki van Eijk & Joost van Bleiswijk for Moooi. אמצע, שמאל: Wrong for Hay

טכונולוגיה לירית
הדפסת תלת-ממד היא טכנולוגיה שהפכה נגישה לכל וגם עולם העיצוב מאמץ אותה בהדרגה. קשה לומר שחברות מסחריות מיישמות אותה בייצור המוני, אולם מי שעושה שימוש בטכנולוגיה הזו הם דווקא יוצרים אקספירמנטליים יותר, המנסים לתעל את הטכנולוגיה ליצירת אלמנטים וירטואוזיים, בעלי אופי רך, ולהרחיק אותה מהמראה העתידני המנוכר.

משמאל: Linlin and PierreYves. ימין: Iris van Herpen and Rem D Koolhaas of United Nude

ימין: Iris van Herpen and Rem D Koolhaas of United Nude. משמאל: Linlin and PierreYves.

ולסיום, מה לדעתך יאפיין את 2015 הבאה עלינו לטובה?
אני צופה שנושא שיתופי הפעולה בין מעצבים מדיסציפלינות שונות ילך ויתעצם. כבר היום אנחנו עדים לנוכחות ניכרת של פרויקטים משותפים והתאגדויות לקולקטיב. אני מאוד מאמין במפגש בין יוצרים מתחומים שונים, שמפתחים שיח ומתעלים את הכישורים האחד של האחר. התוצאה היא לרוב חדשנית, מפתיעה ומסקרנת.