נכנסים למטבח: פיצה ביתית

24 פברואר 2016

קשה להתנגד לריח שממלא את הבית כשבתנור משתזפת פיצה מעשה ידיכם. אפשר להפוך את ההכנה לפעילות משפחתית, להיות יצירתיים עם התוספות, להזמין אורחים או לחסל אותה ישר מהתבנית


חומרים לארבע פיצות גדולות:
1 קילו קמח
50 גר’ שמרים טריים
1 כפית מלח
600 מ״ל מים פושרים
3 כפות שמן זית
לרוטב:
1 שימורים עגבניות מרוסקות ממותג איכותי, עדיף תוצרת איטליה
2 שיני שום
מלח ופלפל לפי הטעם
צרור עלי בזיליקום קצוץ
תוספות:
גבינת מוצרלה מגוררת
1 חבילה מוצרלה בופאלו
1 שימורים של לבבות דקל
בצל ירוק קצוץ
1 copysmall
הכנת הבצק
שמים את הקמח בקערה גדולה ויוצרים גומה במרכז.
מפוררים את השמרים לחתיכות קטנות ושמים במרכז הקמח.
מערבבים מים פושרים עם כפית מלח ושמן זית ושופכים על הקמח.
מערבבים היטב תוך כדי לישה עד שהבצק אחיד. ממשיכים ללוש כחמש דקות ומניחים את הבצק בקערה עם מעט קמח. אפשר ללוש גם במערבל מזון עם וו לישה.
מכסים במגבת ומשאירים לתפוח בטמפרטורת החדר למשך שלוש שעות לפחות או משאירים ללילה עד שהבצק הכפיל את נפחו.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מערבבים את כל חומרי הרוטב יחד.
הכנת הפיצה
מחלקים את הבצק לארבעה חלקים – אפשר לעשות פיצות אישיות ולחתוך עיגולים מהבצק או לעשות פיצה מרובעת או עגולה גדולה.
בעזרת מערוך מרדדים את הבצק לפיצה בעובי חצי ס״מ.
בעזרת כף מורחים את רוטב הפיצה כך שיכסה את כל הבצק באופן אחיד.
מפזרים את הגבינה המגוררת.
2small
תוספות
חותכים את כל התוספות באופן שרוצים. את לבבות הדקל חותכים לפרוסות עגולות ומפזרים מעל הגבינה. את גבינת הבופאלו חותכים לפרוסות ומסדרים במרווחים על הפיצה.
אופים בתנור כ-15 דקות עד שהבצק משחים והגבינה מבעבעת. לא לחמם יותר מדי כדי שהפיצה לא תתייבש.
מוציאים את הפיצה ובעזרת חותכן מחלקים את אותה לחתיכות שוות בגודלן.
שילובים אפשריים
גבינת עיזים ובטטה
פטריות, פטה ובצל ירוק
זיתים שחורים ועגבניות לחות
פיצה ללא גבינה – בצק עם רוטב עגבניות אפוי. משמיטים מהמתכון את הגבינה ולאחר האפייה מוסיפים רוקט וגבינת פרמזן חתוכה.
4small
7small
צילום, סטיילינג ומתכון: דניאל שכטר

X