{{searchTotal}} תוצאות
לחיפוש
בנושא "{{term}}"

מתוקה מדבש

25 ספטמבר 2016

החגים בפתח וזה הזמן להתחיל ולגבש תפריט חגיגי ועשיר שישאיר את כולכם מדושנים ושמחים. בחרנו עבורכם שני קינוחים, מתפקעים מכל טוב וטעמי דבש, שישתלבו על שולחן החג באלגנטיות ויהיו נפלאים גם למחרת עם הקפה. חג שמח!

 

פיננסייר דבש ושקדים עם קצפת פרג

חומרים לכ־ 30 יח׳
2/3 כוס קמח
200 גר׳ חמאה
200 גר׳ דבש
100 גר׳ שקדים טחונים
4 חלבונים
100 גר׳ שקדים פרוסים
2 כפות פרג טחון
2 כפות דבש
250 גר׳ שמנת מתוקה
קורט מלח
הכנה
1. ממיסים את החמאה במיקרוגל – חצי דקה בכל פעם, עד שהיא נמסה אך אינה רותחת.
2. מערבבים את החמאה המומסת יחד עם הקמח, השקדים הטחונים, הדבש וקורט מלח.
3. מקציפים היטב את החלבונים ובתנועת קיפול מערבבים עם העיסה הרטובה עד שנוצרת בלילה אחידה וחלקה.
4. לוקחים תבנית סיליקון בעלת שקעים קטנים ומפזרים בכל שקע מעט שקדים פרוסים. יוצקים בכל שקע מעט מהבלילה ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך כ־ 12 — 15 דקות, עד שעוגיות הפיננסייר מקבלות צבע זהוב שחום יפה. ניתן להכניס קיסם למרכז העוגייה ולוודא שהוא לא רטוב. אם הקיסם יצא נקי הפיננסייר מוכן.
5. מוציאים את הפיננסיירים מן התנור, נותנים להם להתקרר כ־ 15 דקות, ורק אז מחלצים אותם מהתבנית.
להכנת הקצפת
בקערת מיקסר על מהירות גבוהה מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם הפרג ו־ 2 כפות הדבש עד לקבלת קצפת יפה וסמיכה.
הגשה
במרכז צלחת יפה מניחים קערה עם הקצפת, מסביבה מסדרים את הפיננסיירים. הדרך המומלץ לאכול אותם היא טבולים בקצפת.
cookbook_4242
 

אגסים ממולאים במרציפן וקרמל דבש


חומרים ל־ 6 מנות

חבילת מרציפן
6 אגסים גדולים
10 כפות דבש גדושות
1 כפית תמצית וניל איכותית או מקל וניל
100 גר׳ חמאה
100 גר׳ שקדים פרוסים
קורט מלח
הכנה
1. מקלפים את האגסים ומרוקנים את ליבת האגס בעזרת תפוחן אל תוך כלי עם מים ולימון אחד סחוט.
2. לאחר קילוף האגסים מרתיחים סיר עם מים וחולטים את האגסים למשך 30 שניות.
3. מוציאים את האגסים החלוטים אל תבנית אפייה וממלאים כל אגס במרציפן.
4. בסיר קטן ממיסים וניל, דבש וחמאה. מערבבים תוך כדי החימום עד ליצירת סירופ. 
5. יוצקים חלק קטן מן הסירופ מעל כל אגס ומכניסים לאפייה בתנור בחום של 200 מעלות למשך 15 דקות.
6. מניחים את פרוסות השקדים בתבנית אפייה וקולים אותן בתנור בחום של 160 מעלות למשך כ־ 6– 8 דקות, עד שהם מקבלים צבע חום זהוב ונהיים קריספיים.
הגשה
מניחים את האגסים בצלחת אישית, מזליפים מעליהם את שארית הסירופ ומעל הכל מפזרים את השקדים הקלויים.
marzipanfilledpears
צילום וסטיילינג: דניאל שכטר