{{searchTotal}} תוצאות
לחיפוש
בנושא "{{term}}"

נכנסים למטבח: מיני קאפקייקס לימוניים

25 יוני 2014

קאפקייקס צבעוניים ומעוצבים נראים תמיד נפלא ומשתלבים בכל חגיגה. קבלו אותם בגרסת המיני המשודרגת, שמיישרת קו עם הטרנד העולמי של הגשת מנות קטנטנות המתחסלות בשלושה ביסים. החמיצות הלימונית קיצית, מרעננת ומשאירה טעם של עוד. 

capcake

עוגה:
90 גרם קמח – 3/4 כוס
½ כפית אבקת אפייה
קורט מלח
60 גרם חמאה רכה
80 גרם סוכר – ½ כוס סוכר פחות 2 כפות
2 ביצים בטמפרטורת החדר
1 כף מיץ לימון
גרידה משני לימונים
חצי כפית תמצית וניל
חצי גביע יוגורט

 קרם לימון:
75 גרם מיץ לימון
2 ביצים
50 גרם שמנת מתוקה – רבע כוס
80 גרם סוכר – ½ כוס פחות 2 כפות
75 גרם חמאה
גרידה מלימון אחד

 מרנג איטלקי:
2 חלבונים
80 גרם סוכר – ½ כוס פחות 2 כפות

8

הכנה:
מחממים תנור ל-160 מעלות

מכינים את העוגה:
בקערה מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח.
בקערה נוספת מערבבים יוגורט, מיץ לימון, גרידת לימון וּוניל.
במיקסר מקציפים חמאה וסוכר לתערובת בהירה ותפוחה.
מוסיפים את הביצים אחת אחת וממשיכים לערבל.
מתחילים להוסיף את הקמח, כל פעם שליש, ולסירוגין את היוגורט. מערבבים לתערובת אחידה.
ממלאים תבנית קאפקייקס במנג’טים מנייר וממלאים כל אחד עד לגובה שני שליש.

אופים כ-12 דקות.
מוציאים ומשאירים להתקרר בחוץ.

מכינים קרם לימון:
בסיר, על אש קטנה, טורפים במרץ מיץ לימון, ביצים, סוכר, שמנת וגרידת לימון לתערובת חלקה. ממשיכים לבשל את הקרם עד שהוא רותח ומסמיך תוך כדי ערבוב תמידי (שלא יישרף וייווצרו גושים). מורידים מהאש ומעבירים לקערה. מצננים בטמפרטורת החדר כ-15 דקות כהשקרם עודו חם למחצה מוסיפים את קוביות החמאה. שימו לב: אל תוסיפו את החמאה כשהקרם חם מדי, כדי שהחמאה לא תימס ותצוף. אנחנו מחפשים מרקם קרמי ונעים.

טורפים היטב לקרם חלק וסמיך.

לאחר שהקאפקייקס התקררו, בעזרת חותכן של ליבת תפוחים מוציאים קצת מהעוגה עד לחצי גובה וממלאים בקרם לימון במקום החלק שהוצאנו. מניחים להתקרר במקרר.

מכינים מרנג איטלקי:
מרנג איטלקי אינו מסובך להכנה אך דורש קצת יותר מאמץ. המראה שלו בסוף שווה את העבודה ומשאיר רושם. מבשלים את החלבונים והסוכר בקערה חסינת חום מעל סיר מים על אש קטנה (בן-מארי – שיטת חימום מומלצת לחומרים עדינים כגון שוקולד, חמאה או ביצים, שבה חומרי הגלם מתחממים באמצעות אדי מים ולא באים במגע ישיר עם החום), עד שהתערובת חמה למגע והסוכר נמס ואינו משאיר גרגירים בין האצבעות (היזהרו לא לחמם יותר מדי). כאשר התערובת חמה והסוכר נמס מעבירים למיקסר ומקציפים במהירות גבוהה לקצף יציב ומבריק.
מעבירים לשקית זילוף או מעצבים חופשי בעזרת כפית מעל כל קאפקייק. בעזרת מבער שורפים בעדינות את המרנג.

מי שמעדיף את הקאפקייקס מתוקים יותר ובעלי טעם לימוני עדין יכול לוותר על מילוי הקרם.

12

10

צילום, סטיילינג ואפייה: דניאל שכטר