תערוכת העיצוב Maison and Objet התקיימה לראשונה בסינגפור. גם אנחנו ביקרנו שם
לעומת אחותה השיקית בפריז, התערוכה בסינגפור התמקדה ביצירת הזדמנויות עסקיות בין בתי עיצוב ומעצבים אירופאים לכאלו מאסיה ומדינות האוקיינוס השקט, ושימשה במה למעצבים מקומיים צעירים. בין המציגים היה אפשר לראות את השמות הגדולים בעיצוב הבית, כמו Fendi Casa ,Emanuel Ungaro ו-Missoni Home – מספר מצומצם יחסית, שאִפשר למעצבים הקטנים יותר מפורטוגל, איטליה, הודו והפיליפינים לזהור.
המגמות הבולטות בתערוכה ממשיכות לסמן חזרה אל מראה עבודת היד המסורתי: שימוש בחומרים טבעיים, השראות אורגניות ופלטת גוונים צבעונית אך מעודנת, עם נגיעה מעושנת של אפורים. חדשנות טכנולוגית מצאה גם היא ביטוי במערכות חכמות שהוטמעו בחלק מהפריטים או בתהליכי הייצור שרק הולכים ומשתכללים.
בתחום חדרי הרחצה מסתמן שטרנד אמבטיות Stand Alone רק הולך ומתחזק. עוד בלטו: Axor מסינגפור, שהציגו קולקציה נרחבת של ברזים בעיצוב פיליפ סטארק וראשי מקלחת דמויי אהיל בעיצוב Nendo, הסטודיו היפני;
Gessi מאיטליה הרשימו בליין של ראשי מקלחת וברזים שנוצרו בהשראת טיפת מים; ו-Antonio Lupi מאיטליה עם סדרת Silenzio, שבה כיורים שכמו נגזרו מתוך הקיר.
ייצוג למראה רומנטי יותר ניכר בתצוגה של Volevatch – מצרפת, שמשמרים בעבודתם מלאכת מחשבת מסורתית והציגו קולקציה עשירה בשחזורים של עיצובים צרפתיים קלאסיים.
My French Room קיבצו בתצוגה מבחר מעצבים, ובהם Fred & Fred, עם טייק עדכני על לבנת הזכוכית הישנה והמוכרת, ו–Winckelmans, עם אריחי רצפה שמגיעים בשלל צורות וצבעים המאפשרים מגוון אינסופי בעיצוב.
Notre Monde מארה”ב ו-Antique Mirror מאיטליה צדו את עינינו בפרשנות מעודנת לטרנד הווינטג’ הכפרי. שניהם פיתחו דרך ליישן מראות בצורה מבוקרת, ובתוספת צבעים הם משלבים אותן בריהוט לבית.
בדומה לתערוכה בפריז, גם כאן יוענק מדי שנה תואר “מעצב השנה”: המעצב הפיליפיני עטור השבחים Kenneth Cobonpue זכה לפתוח את המסורת, בזכות גוף עבודות ועשייה מרשימה המשלבת מלאכות יד מקומיות בגישה מודרניסטית פורצת דרך.
לאתר התערוכה
צילום: דורון גפני