גולן ונועה קבעו את מושבם במדבר בעקבות חלום ישן. השניים, שהתמחו בפרמקלצ’ר (חקלאות בת-קיימא) ראו בעיני רוחם מלבד שקט מדברי ועבודת אדמה, גם את הפוטנציאל הגלום בצמחי מדבר
את החווה – כ-70 דונם שטחה – הקימו במו ידיהם, ללא טרקטורים או ציוד כבד, ובחלקה ניסיונית למדו את רזיהם של צמחי בר מדבריים ואת האתגרים בגידולם בצורה מבויתת ומבוקרת. הצמיחה וההתהוות של החווה הביאו עמן סקרנות וחיפוש אחר צמחים נוספים שיתאימו לאקלים המדברי וישתלבו במארג האקולוגי של המקום, וכיום נטועים בה זה לצד זה עשרות סוגי גידולים אורגניים: צמחי מרפא מגוונים, לא רק מדבריים, צמחי ארץ-ישראל וצמחים מכל העולם, שמהם מייצרים חליטות, תערובות תיבול ותכשירי קוסמטיקה; מטע של עצי ארגן המיועד להפקת שמן, ענבים אורגניים, מור הגלעד, עץ האפרסמון המקראי, קקטוסים ועוד. במקום מתקיימים סדנאות, סיורים והרצאות.
אבות המזון
“פשטות. ללכת עם הטבע, להשתלב בקיים תוך שמירה על המארג האקולוגי של השטח”.
בית גידול
היובש והחום המדברי מביאים לאיכויות ייחודיות: הצמח מרוכז יותר, בעל טעמים וארומה עוצמתית. את הצמחים קוצרים ביד ומייבשים בצל מלא למשך שבועיים עד חודש. באופן זה נשמרים החומרים הפעילים של הצמח וטעמו מובחן.
משהו שלא ידענו על
צמחי מרפא ותבלין מכילים בין 2000 ל-4000 חומרים פעילים שהצמח מייצר לצורך הגנה עצמית. בצמחים מדבריים חומרים אלו מצויים בריכוז גבוה במיוחד ומיוחסות להן תכונות ריפוי בעלות עוצמה.
מנת הדגל
החליטות ותערובות התיבול משלבות טעם עשיר וערך בריאותי. חביבת הקהל היא חליטת הבית ובה לואיזה, זוטא לבנה, לימונית וקלנדולה. הייחודית ביותר – שיכרון המדבר, ובה שלושה צמחי מדבר.
טעם מקומי
אנשים מתחברים לטעמים ומזהים את האיכות של צמחי המדבר. מי שמגיע לכאן לומד, טועם וחווה את המקום, יוצא מכאן קצת אחרת.
הצעת הגשה
תערובת תיבול שלכאורה היא פשוטה ובה רוזמרין, אזוב, אורגנו וטימין תחולל פלאים מעל סלט ירקות טרי, תפוחי אדמה בתנור, פיצות ופסטות.
צילום: דניאל שכטר