איך מפגישים בין עיצוב, אופנה ואהבת אפייה? מחברים שני מעצבים צעירים עם עץ זית ודוגמאות קלאסיות מעולם הטקסטיל, ומקבלים חותמות שמקפיצות את מאפי הבית ליצירות “הוט קוטור” קטנות ומרנינות
את Designer Baking, שמו של פרויקט חותמות המטבח, עיצבו לוקאס אנג’לו וואסו אספי, מעצבי STUDIOLAV בוגרי סנטרל סנט מרטינס בלונדון, כחלק מיוזמתה של גלריה סקופה ביוון, שהזמינה מעצבים ליצור ולפתח גרסאות עכשוויות לחפצי יומיום מסורתיים. שתי הדוגמאות שבחרו בהן לחותמות העץ המלא הן ה-Pied de Poule וה-Tweed Herringbone – רגלי תרנגולת ואדרת דג – המזוהות עם בדי הטוויד.
ההשקה הראשונה והחגיגית של החותמות התקיימה בתצוגה של מעצב האופנה Haizhen Wang בשבועות האופנה של לונדון ופריז 2013, כאשר למוזמנים הוגשו מאות עוגיות מפתיעות. בשבוע העיצוב האחרון של מילנו חברו אנג’לו ואספי לשתי מעצבות נוספות ולאופה לחם, ויחד, בחנות פופ-אפ שפתחו במתחם Design Junction, הרחיבו את קולקציית הכלים שנועדה להעשיר את טקסי אפיית הלחם המסורתיים ולגוון אותם בטוויסט בן-זמננו. לצד החותמות הוצגו במסגרת המיזם Pan Is Artos מגוון בצקים ששולבו בתוכם מיני ירקות, שמוסיפים טעם ייחודי וצבע למאפה.
כתבה: סיגל נמיר