5 יוני 2014
המטבח ושולחן האירוח היו מאז ומעולם זירה שוקקת לעיצוב ולחדשנות. החברות המובילות בתחום לא קופאות על השמרים ומציגות שיתופי פעולה מסקרנים:
Seletti, החברה האיטלקית לכלי בית, נוהגת לשתף פעולה עם מעצבים מובילים ולשלב בקולקציות שלה פרשנות ייחודית לטרנדים. ייתכן שתזהו את הקולקציה שלהם היבריד, שזכתה להצלחה בעולם ונמכרה גם בארץ. הפעם באמתחתם שתי הברקות שיוסיפו צבע והומור למטבח שלכם: Atomizers – סדרת בקבוקים ומכלים לתיבול שעיצבה Cristina Celestino, ומשטחי החיתוך וההגשה שעיצבה Alessandra Baldereschi .
המעצב חיימה חיון יצר מערכת של אגרטלים וקערות בהשראת רומא העתיקה, שנחשפה בשבוע העיצוב האחרון במילנו. הכלים עצמם עשויים זכוכית או קרמיקה, צלליתם המעוגלת מהדהדת לעיצוב עתיק – כשאת הטוויסט העכשווי מוסיף מעמד המתכת מהודר.
רוזנטל, שמוכרת בזכות כלי הפורצלן המיתולוגיים שלה, השיקה לאחרונה שיתוף פעולה עם סטודיו העיצוב הסקנדינבי Kilo ומשרד האדריכלים BIG. השניים בחרו ליצור גרסה חדשה לקולקציה קלאסית – TAC, שעיצב בשנות ה-60 וולטר גרופיוס – מחלוצי הסגנון הבינלאומי. את העיצוב הוותיק שהושפע מצורות גאומטריות ונקיות מעטר עכשיו קו הרקיע של ערים מצודדות דוגמת לונדון, פריז וברלין.
מעצב המוצר Benjamin Hubert יצר עבור חברת הקרמיקה האיטלקית Bitossi קולקציה של כלים בצבעוניות כובשת. האתגר שהציב לעצמו בתהליך הפיתוח היה למצוא דרך להפוך כל פריט בקולקציה ליחיד במינו – גם אם הוא בייצור המוני. התשובה נמצאה ב”תפרים” הבולטים שמעטרים כל כלי, ומהווים מזכרת מתבנית היציקה שלו. הוברט והצוות שלו יצרו תבניות מודולריות שבהן משתנה בכל פעם מיקום התפרים. כך למעשה הפכו כל פריט לאחד שאין שני לו.