{{searchTotal}} תוצאות
לחיפוש
בנושא "{{term}}"

נגיעת דבש

28 ספטמבר 2016

הדבש הוא שחקן מוכר ומנצח, אבל גדולתו מתגלה דווקא כשמשלבים אותו בסלטים או ברטבים, קבלו מאיתנו הצעה מקורית


סלט חם של קינואה אדומה וטחינה־דבש

חומרים ל־ 4 מנות
2 כוסות קינואה אדומה
2 גזרים חתוכים למקלות
1 בצל סגול חתוך לחצאי טבעות
4 פטריות פורטובלו חתוכות לחצאי טבעות
2 שיני שום קצוצות
חופן נענע קצוצה
חופן גדול של פטרוזיליה קצוצה
מיץ מ־ 2 לימונים
שמן זית
1 כוס טחינה
4 כפות דבש
מלח ופלפל
 
הכנה
1. מניחים בסיר 2 כוסות קינואה עם 4 כוסות מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה.
2. בתום הזמן מוודאים שהקינואה רכה ובמידת הצורך מבשלים אותה עוד. את הקינואה המוכנה מוציאים אל מסננת דקה.
3. במחבת גדולה מקפיצים בשמן זית את הירקות לפי הסדר הבא: גזר, בצל סגול, שום, פטריות. לאחר שהכל מתרכך קלות מוציאים אל קערת ערבול.
4. להכנת הטחינה: מערבבים את הטחינה עם 2 כפות מיץ לימון, דבש,
כף שמן זית וכוס מים, עד לקבלת סמיכות רצויה.
5. מתבלים במלח ופלפל.
 
הגשה
בקערה מערבבים את הקינואה והירקות המוקפצים, מוסיפים את עשבי התיבול ומתבלים במיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל. מניחים את הסלט המתובל בקערה עמוקה ולצדו את הטחינה המתובלת.
ex
צילום וסטיילינג: דניאל שכטר