{{searchTotal}} תוצאות
לחיפוש
בנושא "{{term}}"

מהשדה לצלחת: גלידה בוזה

24 דצמבר 2015

טעמי הגליל, דו-קיום ושוקולד מלוח – ביקור בבית המלאכה של גלידה בוזה בקיבוץ סאסא


הרעיון להקים גלידריה גלילית נרקם אצל אדם זיו במהלך טיול ארוך בחו"ל, שבמהלכו התמחה בגלידריות שונות והתמקצע בתחום. כשחזר לארץ החזון היה בהיר לגמרי: להקים גלידריה בשותפות ערבית-ישראלית באחד מכפרי הגליל ולהביא לידי ביטוי את עושרה של התוצרת המקומית. השותף שנרתם לחזון המתוק של זיו היה עלאא סוויטאת, הבעלים של מסעדת "אלומה" בתרשיחא, שם גם נפתח הסניף הראשון של בוזה, שפירושה בפשטות "גלידה" בערבית. שלוש שנים מאוחר יותר צמחה הגלידריה הביתית לרשת קטנה המונה ארבעה סניפים, בתוכם גם סדנה ומרכז מבקרים. בבית המלאכה שבקיבוץ סאסא מפתחים ומנסים כל העת טעמים חדשים וממשיכים לשמור על מאפייניו של ייצור ביתי תוך הקפדה על טריות וחומרי גלם משובחים.
ZC6A8656sss
ZC6A8955
אבות המזון
זיו, בן קיבוץ סאסא, אמון על החזון והפיתוח ומביא עמו את הידע הרב שצבר בתחום. סוויטאת, שותף ובעלים, אמון על הניהול השוטף. "השותפות מכתיבה אינטרקציה והתמודדות יומיומית עם השכנות. דו-קיום שמתקיים בכמה מעגלים, גדל ומתהווה".
תהליך הייצור
את תהליך הייצור חילקו לשניים: בבית המלאכה שבקיבוץ קולטים ומעבדים את חומרי הגלם על פי מתכונים מדויקים, ובסניפים עצמם מייצרים מהם מדי יום גלידה בכמויות קטנות, מה שמבטיח טריות מרבית. לא מוותרים על יישון הגלידה בין תהליכי הייצור השונים למשך לילה, שבמהלכו נפתחים הטעמים ומקבלים עומק נוסף.

צילום: חיים יוסף

צילום: חיים יוסף

צילום: חיים יוסף

צילום: חיים יוסף

מנת הדגל
קרם בוזה שילדים אוהבים עם שוקולד ואגוזי לוז, קשיופיאה עם קשיו קלוי וקרמל מלוח, טעמי שוקולד וּוניל קלאסיים ועשירים במיוחד, גלידות טבעוניות על בסיס שוקולד חלבה או אגוזים, סורבה מפירות העונה, כל אלו משתדכים נפלא לגביעי גלידה פריכים וחמאתיים שמיוצרים בעבודת יד, תוצר של שיתוף פעולה עם הקונדיטורית מיכל בוטון, בטעמי הל וקינמון ושוקולד מלוח.
טעם מקומי
"גלידה באופן מסורתי מסתמכת על טעמים מקומיים, ורצינו לתת לכך דגש. אנחנו משתמשים בחומרי הגלם הטובים בעולם, ומה שאפשר רוכשים מיצרנים ושווקים מקומיים: המנגו והליצ'י ממושב כחל, הלימונים מאיילת השחר, הפירות הטרופיים וההדרים מהגליל, הטחינה מאלארז שבנצרת ועוד".
ZC6A8790
ZC6A8932ss
משהו שלא ידענו על
גלידה טובה ביותר כשהיא טרייה. ככל שתשהה במקפיא יגדלו בה גבישי קרח זעירים שיפגמו באיכותה.
מה מתבשל
טעמים חדשים נמצאים תמיד בפיתוח, עובדים על פרויקטים ייחודיים כמו גלידריות פופ-אפ ואוטו גלידה לאירועים, וממשיכים לקיים סדנאות בבית המלאכה שבסאסא.
ZC6A8861
צילום: דניאל שכטר