{{searchTotal}} תוצאות
לחיפוש
בנושא "{{term}}"

מלכת הסופגניות

17 דצמבר 2014

ביקרנו במטבח של קונדיטוריית דלאל במהלך הכנות קדחתניות לקראת חג החנוכה, ויצאנו עם מתכון


מידי שנה לקראת החג, נכנסת הקונדיטוריה להילוך גבוה כדי לספק את הביקוש הרב לסופגניות שכבר הפכו לשם דבר. הפעם, בחרו בדלאל להתרחק מגימיקים ולדבוק בסופגניה בגרסה קלאסית ובמבחר מצומצם של מילויים -ריבה, שוקולד או קרם פיסטוק.
IMG_3707 copy
IMG_3689
הקונדיטוריה, שמאחוריה עומד שף-קונדיטור ענר צלאל, מתמחה באפייה ומרבית מוצריה מבוססי בצק. צלאל נאמן למסורות אפייה אירופאיות ומשלב קלאסיקות אוסטרו-הונגריות עם נוסטלגיה מקומית. וכך תמצאו בקונדיטוריה לאורך כל ימות השנה קרואסונים במבחר מילויים מאפינס, בריושים ומאפי בצק עלים – גם רוגלעך אותנטיים ועוגות שמרים עשירות. את הריחות והתצוגה המפתה משלים עיצוב חמים שנאמן אף הוא לשורשים האירופאיים, עם חיפויי עץ וצבעוניות עמוקה.
IMG_3757 copy
IMG_3878
IMG_3884
IMG_3966
מתכון לסופגניות (כ-25 יחידות)
מצרכים:
· 500 גר’ קמח שטיבל 2
· 100 גר’ סוכר
· 1 כפית מלח
· 25 גר’ שמרים טריים או 10 גר’ שמרים יבשים
· 4 ביצים
· 100 גר’ חלב או מים
· 2 כפות ברנדי
· 100 גר’ חמאה / מרגרינה
· שמן לטיגון
· אבקת סוכר
· ריבה או כל מילוי אחר
אופן הכנה:
1. שמים את הקמח, הסוכר, המלח והשמרים במיקסר ומערבבים כ-10 שניות. מוסיפים את הביצים, המים והברנדי ולשים.
2. לאחר שהבצק חצי אלסטי (כ-5 דקות לישה במהירות 1), מוסיפים חמאה ומגבירים למהירות 2 עד לקבלת בצק רך, מבריק ואלסטי.
3. מתפיחים לילה במקרר עטוף בניילון.
4. מחלקים ליחידות במשקל 40 גרם כל אחת. מגלגלים לכדורים ומסדרים להתפחה על מגש עם נייר אפייה מוברש בשמן.
5. מניחים במקום חמים בכיסוי שקית ניילון עד שהסופגניות כמעט יכפילו את נפחן.
6. מחממים שמן ל-160 מעלות. הופכים את הסופגניות בזהירות לתוך השמן (אחת-אחת) ומטגנים כ-3-2 דקות מכל צד.
7. ממלאים בריבת תות קלאסית (או כל ריבה אחרת).
8. לאחר המילוי בוזקים מעל אבקת סוכר.
IMG_3814 copy
צילום: דניאל שכטר