{{searchTotal}} תוצאות
לחיפוש
בנושא "{{term}}"

מאירלנד באהבה

10 נובמבר 2014

הקוקטייל האלכוהולי שחימם אלפי נוסעים קפואים בשדה התעופה של אירלנד בשנות ה-40 כבר מזמן עשה לו שם בינלאומי. קבלו את האייריש קופי – הקוקטייל שיחמם גם לכם את החורף


ג'וזף שרידן, שף צעיר של שדה תעופה במערב אירלנד, לא יכול היה לנחש איזו הצלחה בינלאומית תהיה לקוקטייל שרקח: האגדה מספרת כי בחורף שנת 1942, טיסה שהמריאה נאלצה לחזור על עקבותיה עקב סופה כבדה. על מנת לשמח את לבם של עשרות הנוסעים הקפואים והעייפים שחיכו בשדה, החליט שרידן להגיש לכולם את הקוקטייל שלו – קפה שחור מתוק מחוזק בוויסקי אירי עם שמנת.
כשהסופה שככה לבסוף, עשרות נוסעים מכל העולם חזרו לארצותיהם מאוהבים במשקה האלכוהולי החמים והמנחם שהעביר להם את השעות המתות בשדה. הם הפיצו את הבשורה, וה"אייריש קופי" של שרידן הפך לאחד הקוקטיילים המוכרים בעולם.
irish-coffee2
איך מכינים?
ספל זכוכית 250 מ"ל מוגבה ברגל עם ידית אוזן ("אייריש קופי מאג").
מוזגים צ'ייסר (25 מ"ל) ויסקי אירי.
מוסיפים שוט אספרסו קצר ומאריכים אותו במעט מים עד לגובה 2/3 הכוס.
מוסיפים כפית או שתיים של סוכר חום ומערבבים עד שנמס.
מוזגים מעל לאט ובעדינות שמנת מתוקה שלא הוקצפה אלא רק נוערה קלות, כך שהשמנת תצוף מעל שכבת הקפה בעובי של 1 ס"מ.
אפשר לפזר מעט גרדת קליפת תפוז מעל.
יש לשתות מבלי לערבב, ולהרגיש בכל לגימה את טעמו המריר-מתוק של הקפה האלכוהולי מבעד לשכבת השמנת העבה.
איור: אורי טור