{{searchTotal}} תוצאות
לחיפוש
בנושא "{{term}}"

נכנסים למטבח: עוגות גבינה אישיות

28 מאי 2014


ימי ראשית הקיץ מביאים עמם כמה אורחים צבעוניים במיוחד, ובהם הדובדבנים – פרי יפה וטעים שקשה להישאר אדיש אליו. הדובדבנים יעניקו לעוגת הגבינה המסורתית של חג השבועות מראה מפתה במיוחד, והשילוב המרענן של גוני האדום והלבן יכול לשמש השראה לעיצוב שולחן החג כולו.

חג שמח!
02-------------
חומרים ל-30 עוגות קטנות:
תבנית שקעים לקאפקייק, שבכל שקע מנג’ט נייר כפול
תחתית
250 גרם ביסקוויטים “פתי בר”
2 כפות סוכר
70 גרם חמאה רכה מאוד
מילוי גבינה
125 גרם חמאה
90 גרם סוכר – חצי כוס
3 ביצים
3 מכלים (750 גרם) גבינה לבנה 9%
ציפוי
250 גרם שמנת חמוצה
1 כף סוכר
לקישוט
דובדבנים
אבקת סוכר
4s
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מכינים את התחתית:
במעבד מזון טוחנים דק פתי בר וסוכר. לאחר מכן מערבבים את הביסקוויטים והחמאה הרכה היטב לתערובת אחידה. יוצקים כף פירורים בכל מנג’ט ומהדקים היטב לתחתית בעזרת כפית. מאחסנים במקרר עד לשימוש.
מכינים את המלית:
במעבד מזון או מיקסר יד שמים חמאה וסוכר ומקציפים מעט לתערובת לבנה ותפוחה. מוסיפים ביצים בזו אחר זו, מערבלים ומוסיפים את הגבינה. מערבבים לתערובת אחידה. בודקים שלא נשארו בשוליים חלקים שלא התערבבו.
יוצקים את תערובת הגבינה לכל אחד מהמנג’טים עד שני שליש מגובהו. מכניסים לתנור שחומם ל-170 מעלות ואופים כ-15 דקות עד או עד שהעוגה יציבה בשוליה אך עדיין רוטטת במרכזה.
לציפוי:
מערבבים היטב שמנת חמוצה וכף סוכר.
כשהעוגות עדיין חמות מניחים על כל אחת כפית שמנת חמוצה. משטחים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
לפני ההגשה מסדרים דובדבנים טריים על כל עוגה ומפזרים מעט אבקת סוכר.
לבחירתכם:
את העוגה אפשר להכין גם כעוגה גדולה בתבנית עגולה בקוטר 26 ס”מ. זמן האפייה יהיה כ-45 דק’ בחום של 170 מעלות.
6s
 אפייה, צילום וסטיילינג: דניאל שכטר