{{searchTotal}} תוצאות
לחיפוש
בנושא "{{term}}"

 פולנטה בתבשיל פטריות

4 מרץ 2015

צהובה, חמה ומתוקה – המנה האיטלקית המסורתית היא תוספת כיפית לכל ארוחה ומקבלת באהבה מגוון תוספות. הפעם בחרנו לשדך לה צרור פטריות יער ציורי, לדואט מושלם.

 
 
polenta6
לפולנטה:
1 כוס קמח תירס
1 כוס חלב
3 כוסות מים
50 גרם גבינת פרמז׳ן
50 גרם חמאה
מלח לפי הטעם
לתבשיל פטריות:
50 גרם חמאה
חבילת פטריות שימג׳י
חבילת פטריות שינוקי
חבילת פטריות שמפיניון
עירית
3 שיני שום פרוסות
2|1 כוס יין לבן
2|1 כפית סוכר
מלח
פלפל
polenta2
הוראות הכנה:
פולנטה – מרתיחים מים וחלב בסיר ומנמיכים את האש. מוסיפים בהדרגה את קמח התירס תוך כדי ערבוב תמידי.
ממשיכים לבשל ולערבב עד שהפולנטה נראית מוכנה ולא מרגישים עוד את גרגירי הקמח. מסירים מהאש.
מוסיפים פנימה חמאה ופרמזן ומערבבים היטב.
יוצקים את תערובת הפולנטה אל תבנית זכוכית ומשַטחים לעובי של 2 ס"מ.
מעבירים למקרר להתייצבות לחצי שעה.
מוציאים את הפולנטה מקירור, הופכים על משטח עבודה וחותכים ריבועים לפי הגודל הרצוי.
פטריות – שוטפים היטב את הפטריות ומורידים להן את השורשים. קוצצים גס.
במחבת מחממים חמאה ומוסיפים את הפטריות. מטגנים כמה דקות ומוסיפים את היין הלבן. ממשיכים לטגן עד שהנוזלים מצטמצמים. מוסיפים עירית קצוצה, מלח ופלפל ומערבבים.
להגשה – מטגנים במעט שמן זית את ריבועי הפולנטה להזהבה. מניחים מעל כל ריבוע מתבשיל הפטריות, ומקשטים במעט עירית טרייה ושברי פרמזן.
polenta3 polenta4צילום, סטיילינג ומתכון: דניאל שכטר