{{searchTotal}} תוצאות
לחיפוש
בנושא "{{term}}"

מארחים ומתארחים

5 אוקטובר 2016

אירוח בסוכה מזמין תפריט קליל, שולחן צבעוני, אווירה משוחררת ומנות שמוגשות ללא היררכיה למרכז השולחן. כל אחד מוזמן לבחור מה לאכול מהשפע המוצע. קיבצנו עבורכם מתכונים שכיף לחלוק, ושכמובן מתאימים לכל השנה. בתיאבון!

מאפה ארינג’י, עגבניות צלויות וגבינת מיכל

חומרים ל־ 6 מנות: 600 גר׳ בצק עלים חמאה 20 עגבניות שרי 2 שיני שום פרוסות דק 1 חבילת פטריות ארינג׳י 100 גר׳ גבינת עיזים חצי קשה בסגנון ברי 1 ביצה 2 ענפי טימין 3 כפות שמן זית עלי מיקרו בזיליקום מלח ופלפל   הכנה 1. חוצים את עגבניות השרי ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מתבלים במלח, פלפל, פרוסות שום ועלי טימין ואופים בחום של 160מעלות למשך כחצי שעה. 2. חותכים לפטריות הארינג׳י את השורש ומקפיצים למשך כדקה במחבת לוהטת עם כף שמן זית ומניחים בצד. 3. חותכים את בצק העלים למלבנים ומניחים בתבנית עם נייר אפייה. על השוליים מסביב מניחים חתיכות נוספות של בצק עלים בצורת טוויסטר מסובב, כך שהחלק הפנימי מקבל צורת קערה. 4. מורחים את השוליים בביצה טרופה ואופים בחום של 180 מעלות למשך כ־ 12 – 15 דקות עד שהבצק מקבל צבע זהוב ויפה. הגשה מניחים את מלבני בצק העלים על צלחות הגשה, מפזרים מעל את העגבניות הצלויות והפטריות הצלויות, מפזרים גבינת מיכל ומעל הכל מזליפים מעט שמן זית ומלח. מקשטים את המנה במעט עלי מיקרו בזיליקום. cookbook_3843

סלט תאנים מקורמלות וגבינת תום

חומרים ל־ 4 מנות 6 תאנים טריות חתוכות לרבעים 50 גר׳ חמאה 2 כפות גדושות של דבש 4 כפות שמן זית חבילת עלי ארוגולה 1 לימון 100 גר׳ גבינת תום עיזים 50 גר׳ אגוזי קשיו מלח ופלפל הכנה 1. מערבבים את הקשיו עם כף שמן זית, מניחים על מגש אפייה וקולים בתנור למשך כ־ 8 דקות ב־ 180 מעלות. 2. במחבת מחממים את החמאה והדבש עד לקבלת קרמל יפה וסמיך. מכבים את האש ומיד זורקים פנימה את רבעי התאנים. 3. בקערת ערבול מתבלים את עלי הארוגולה ב־ 3 כפות שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל ומניחים על קערת הגשה. 4. מפזרים על הרוקט המתובל את התאנים המקורמלות ואת הגבינה ומפזרים את אגוזי הקשיו. fig_burla