{{searchTotal}} תוצאות
לחיפוש
בנושא "{{term}}"

מתכון: שקשוקה עם טוויסט

13 אוגוסט 2016

המנה הכי ישראלית מזמינה פרשנות אישית ואלתורים לפי עונות השנה ומצב המקרר. אתם שולטים בצבע, בחריפות ובעושר המרכיבים. במתכון שלפניכם תוספות מפתיעות במיוחד


שקשוקה עם גרגירי חומוס בקרם קוקוס
חומרים ל-6 מנות:
2 בצלים
2 גזרים
2 פלפלים אדומים
4 עגבניות
פלפל אדום חריף, נקי מגרעינים
3 שיני שום
צרור גבעולי כוסברה
צרור גבעולי פטרוזיליה
1 רסק עגבניות
1 פחית קרם קוקוס
6 ביצים
3/4 כוס גרגירי חומוס מושרים ומבושלים
מלח
פלפל
להגשה:
צנוברים קלויים
גבינת שמנת

מטבחי רגבה, דגם קריסטל לייזר. מעצבת פנים: הדס אלטר, מעצבת רגבה: אתי שחם

מטבחי רגבה, דגם קריסטל לייזר. מעצבת פנים: הדס אלטמרק, מעצבת רגבה: אתי שחם

 
ההכנה:
– קוצצים את הירקות לקוביות קטנות
– במחבת רחבה מחממים שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף, מוסיפים את הגזר, השום והפלפל האדום, מלח ופלפל.
– כשהירקות מתרככים מעט מוסיפים את קוביות העגבנייה ורסק העגבניות וכ-1/2 כוס מים רותחים.
– מבשלים עד לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את המחבת וממשיכים לבשל עוד כ-20 דקות ליצירת רוטב עגבניות עשיר.
– מוסיפים תוך כדי בחישה איטית את קרם הקוקוס, החומוס המבושל ופלפל אדום חריף לפי הטעם. טועמים ומתקנים תיבול.
– פותחים בעדינות את הביצים אל תוך הרוטב. סוגרים את מכסה המחבת לכמה דקות עד שחלבון הביצה מתקשה מעט, מוסיפים כוסברה ופטרוזיליה קצוצה לפי הטעם וממשיכים לבשל על אש קטנה עד שהביצים בדרגת העשייה הרצויה.
ההגשה:
יוצקים את השקשוקה לקעריות, מפזרים למעלה צנוברים קלויים וכף גבינת שמנת. מגישים עם לחם טרי או חלה.
shakshuka-6075
shakshuka-6098
מתכון: יואל וולף
צילום: דניאל שכטר
אדריכלית: הדס אלטמרק
מעצבת רגבה: אתי שחם
דגם מטבח: קריסטל לייזר