{{searchTotal}} תוצאות
לחיפוש
בנושא "{{term}}"

מהשדה לשולחן – ביקור במשק שוורצמן

20 אפריל 2015

תירס מתוק, תפוזי דם כמו בילדות וקייל לבריאותנים – יצאנו לבקר במשק שוורצמן האורגני וחזרנו עם מתכון לסלט אביבי


זיו שוורצמן הוא דור שלישי למשפחת חקלאים שהתיישבו במושב נטעים שבמרכז הארץ בשנת 1929. המשק המשפחתי הראשון כלל את השילוש הקדוש המקובל אז: רפת, לול ופרדס. ברבות הימים, כאשר קיבל לידיו את מושכות המשק, ביקש זיו לרענן את ההיצע והחל לגדל פפאיה אורגנית ששמעה יצאה למרחוק בעיקר בקרב שוחרי הבריאות.
אט אט החלו במשק שוורצמן להרחיב את ההיצע וכיום הם מגדלים מבחר עשיר של פירות, ירקות וצמחי תבלין אורגניים, בהתאם לעונות השנה. מדי שבוע זורעים במשק כמה ערוגות, ובבוקר נקטפת התוצרת ומגיעה טרייה היישר אל החנות הממוקמת במבנה הוותיק שאכלס בעבר את בית האריזה של המשק.
IMG_6642 IMG_6620 copy
בחנות נחים בסלסילות פירות טרופיים כמו פפאיה, אנונה ופסיפלורה, לצד פטל, תות שדה ופירות הדר, ובין הירקות תמצאו את כל המרכיבים לסלט מרענן ובריא, שורשים, צמחי תבלין וירק אקזוטי כמו קייל ובאק צ’וי. את כל אלו אפשר להזמין גם במשלוח ישירות הביתה.
IMG_6601 copy IMG_6666
המיוחדים: באביב – אפונת גינה ואפונת שלג, בקיץ – תירס מתוק שאפשר לאכול כמו שהוא ללא בישול, ובחורף – תפוזי דם עסיסיים שהפכו נדירים בשוקי ארצנו.
IMG_6637 5
 
קבלו מתכון קל לסלט עלים שכולו רעננות מתפרצת. המצרכים לחמש מנות:
2 צרורות פטרוזיליה
1 צרור כוסברה
1 בצל סגול גדול
100 גרם שקדים מולבנים קצוצים
חצי כוס חמוציות
סומק
1/3 כוס לימון
1/3 כוס שמן זית
מלח פלפל
הכנה:
קוצצים דק את הפטרוזיליה, הכוסברה והבצל הסגול, מוסיפים שקדים וחמוציות ומערבבים.
מערבבים היטב שמן זית, לימון, מלח ופלפל ויוצקים על הסלט. מפזרים למעלה את הסומק.
משק שוורצמן, מושב נטעים, רחוב העלייה השנייה.
שעות פתיחה: ב’ 11:00–17:30 ג’, ד’, ה’ 08:00–17:30, ו’ 8:00–14:00
03-9506384 054-4583207
IMG_6790 IMG_6708
צילום: דניאל שכטר