{{searchTotal}} תוצאות
לחיפוש
בנושא "{{term}}"
מעצבת פנים ספיר הרמן צלם מאור מויאל

גם יפה, גם אופה וגם פרקטי: כך תעצבו מטבח פונקציונלי

24 מרץ 2022

אנחנו כאן בענייני עיצוב מטבחים וכמובן שהשאיפה של כולנו היא ליצור מרחב נעים, מעוצב ויפהפה – אך לא פחות חשוב מכך הוא לעצב מטבח מודרני שגם משרת את הצרכים שלנו בצורה הטובה ביותר. כיצד נהפוך את המטבח לכמה שיותר פרקטי? מה זה מטבח פונקציונלי? ואיך כל זה קשור למכסי הסירים שלכם? הנה טיפים מעולים בדרך לעיצוב מטבח מושלם שישרת אתכם נאמנה לאורך שנים.

 

השילוש המנצח: תנועה, זרימה ואחסון

מטבח פונקציונלי משלב שלושה אלמנטים שונים: זרימת עבודה טובה, מספיק מקום אחסון ותנועה נעימה והרמונית בחלל. כך תיישמו זאת.

1. זרימת העבודה

נניח שאתם צריכים לפנות את הכלים מהכיור למדיח. מה תהיה הדרך לעשות זאת? דרך אחת היא למקם את מדיח הכלים בנקודה כלשהי במטבח ולדאוג רק לחיבור לחשמל ולצנרת, ופשוט להעביר את הכלים מהכיור אל המדיח. כמובן שזה אפשרי, אך אם לא תיקחו בחשבון את המרחק בין הכיור למדיח, אתם עלולים למצוא את עצמכם סוחבים כלים מטפטפים (ומלוכלכים) ברחבי המטבח, וזה לא נוח בלשון המעטה.

יש עוד שלל דוגמאות נוספות הממחישים את העקרון הזה: זרימת העבודה במטבח חייבת להיות נוחה והגיונית.

רוצים להכין ארוחת בוקר בזריזות? מקמו את דגני הבוקר במיקום נגיש, ואת הקומקום ליד אמצעי הכנת הקפה. מכינים ארוחת ערב חגיגית? כדאי לדאוג שכלי העבודה הנדרשים, דוגמת סכינים או כפות ערבוב, כמו גם התבלינים הנדרשים להכנה, עשבי התיבול או שמן הזית נמצאים בהישג יד.
זוהי זרימת עבודה מיטבית וחשוב לדאוג ליישם אותה.

מעצבת פנים לירז בוקעי צלמת שירן כרמל

מעצבת פנים: לירז בוקעי | צלמת: שירן כרמל

 

 

2. התנועה בחלל

מטבחים קטנים כגדולים דורשים צרכים דומים: תנועה נוחה בחלל. לא משנה אם החלטתם לעצב מטבח בצורת ח’ או בצורת ר’ ולא משנה אם ארונות המטבח שלכם עיליים או תחתונים, כדאי לדמיין מבעוד מועד את התנועה שלכם בחלל ולוודא שהיא אכן נעימה ונוחה, ולא צפופה. מלבד אילוצים של מקום פיזי, כדאי לקחת בחשבון במעמד זה גם את מכשירי החשמל השונים שימוקמו במטבח, החל מהמקרר וכלה בטוסטר, כדי להבטיח שיהיה לכם נעים לעבוד במטבח המאובזר ולא תרגישו שהוא צפוף מדי.

גם אם השטח העומד לרשותכם קטן, תוכלו לבחור בפתרונות חכמים שיגשרו על הפער, דוגמת מקומות אחסון חכמים או פרישת מטבח פונקציונלית יותר.

מעצבת פנים לימור שחורי צלם עמית גושר

מעצבת פנים: לימור שחורי | צלם: עמית גושר

מעצבת פנים אילונה זילברמן צלם ניצן הפנר

מעצבת פנים: אילונה זילברמן | צלם: ניצן הפנר

 

3. אחסון

צרכי האחסון שלנו משתנים בהתאם לשלל פרמטרים המאפיינים את חיינו. מהו גודל המשפחה שלכם? מהם הרגלי הקנייה והאכילה שלכם? האם אתם מארחים הרבה או מעט?

בהתאם לתשובות שתענו על השאלות הללו כמו גם על שלל סוגיות נוספות הנוגעות לאורח החיים הספציפי שלכם (ובל נשכח – גם השטח העומד לרשותכם קובע), תוכלו להתחיל ולדמיין את אזורי האחסון השונים במטבח ולהבין כמה מהם נדרשים לכם.

כך למשל, אם יש לכם משפחה גדולה ואתם מבשלים הרבה, סביר להניח שתזדקקו ליותר מקום אחסון לטובת כלי אוכל, סירים ומחבתות, מוצרי מזווה וכדומה. אם אתם מארחים הרבה, כנראה שתחזיקו סרוויס נוסף (לפחות אחד…) בארון המטבח שלכם, כמו גם מפיות, חבקים, כוסות המתאימות לאירוח, גביעי יין וכלים נוספים. אם אתם גרים במקום מרוחק מהעיר ולא עורכים קניות לעתים תכופות, ייתכן והרגלי הקנייה שלכם יושפעו מכך ותעדיפו לרכוש מלאי גדול של מוצרים שיספיקו לאורך זמן – וגם זו סוגייה הדורשת אחסון נוסף.

כדי שהאחסון יהיה חכם וישרת אתכם נאמנה, חשבו על הפרמטרים השונים כבר בזמן התכנון ועצבו אמצעי אחסון חכמים המתאימים לצרכים שלכם, דוגמת מגירות עמוקות וגדולות לסירים, מקומות אחסון פינתיים, ארונות אחסון הממוקמים על רצפת המטבח וגם לגובה וכדומה.

מעצבת פנים רותם בנאי עוז צלם נדב פקט

מעצבת פנים: רותם בנאי עוז | צלם: נדב פקט

אדריכלית עינב רימון צלם שי אפשטיין1

אדריכלית: עינב רימון | צלם: שי אפשטיין

צלמת שירן כרמל

צלמת: שירן כרמל

 

—–

תמונה ראשית:
מעצבת פנים: ספיר הרמן | צלם: מאור מויאל

X