{{searchTotal}} תוצאות
לחיפוש
בנושא "{{term}}"
מעצבת פנים עדי אדליס צלם טל ניסים

מעצבים מטבח חדש? הנה חמש טעויות שכדאי להימנע מהן

17 ינואר 2021

 

עיצוב מטבח חדש זו ללא ספק השקעה עצומה, אך כזו ששכרה בצידה. וכשמדובר בהשקעה אדירה כל כך, של זמן, תשומת לב ומשאבים כספיים, אנחנו לא רוצים לשגות בפרטים הקטנים. לצד היותו מקום מעוצב, נעים וביתי, המטבח משמש אותנו בראש ובראשונה כאמצעי פרקטי לבישול והגשת אוכל, ולכן עליו להיות פונקציונלי עד מאוד. הנה כמה טעויות נפוצות הפוגמות בפונקציונליות של החלל, שמוטב להימנע מהן בבואכם לעצב את מטבח החלומות.

1. הוספת אי במטבח קטן

אי למטבח הוא ללא ספק תוספת יפהפיה המוסיפה חן לכל מטבח. הפתרון הטרנדי הזה, כך נראה, כבש בסערה את מטבחי ארצנו וכיום כמעט בכל מטבח המכבד את עצמו ניצב בגאון אי מעוצב. אך האם אי למטבח מתאים לכל בית? לא אם מדובר במטבח קטן. כשהחלל העומד לרשותכם אינו רחב דיו, הדבר עלול לגרום לצפיפות ולתחושה קלסטרופובית, מה שיקשה עליכם לבשל בנוחות, להתנהל בקלות וגם יפגע בנראותו של המטבח.

החדשות הטובות הן שאתם לא חייבים לוותר על חלום האי, אלא פשוט להתאימו לגודל החלל העומד לרשותכם. פתרון אפשרי אחד הוא לעצב “חצי אי” וכך לחסוך במקום, או פשוט להצמידו לאחד הקירות במטבח.

מעצבת פנים הילית קרש צלם עודד סמדר

מעצבת פנים: הילית קרש | צלם: עודד סמדר

מעצבות פנים מיכל סיני ואפרת רז צלם אלעד גונן

מעצבות פנים: מיכל סיני ואפרת רז | צלם: אלעד גונן

2. הזנחת נקודות חשמל אסטרטגיות

החשמל הוא ידידו הטוב ביותר של הבשלן, אך למרות זאת לא מעט אנשים שוכחים להקצות נקודות חשמל במקומות אסטרטגיים ברחבי המטבח. כך למשל, אם אתם מעצבים אי למטבח, חשוב לדאוג לנקודות חשמל, אינסטלציה וגז בהתאם לצורך עוד לפני שלב הריצוף, כדי שתוכלו למקם עליו בנוחות מוצרי חשמל שונים, בר מים, מכונת קפה וכדומה.

כדאי, כמובן, לחשוב גם על יתר חלקי המטבח. חשבו מבעוד מועד היכן תמקמו את מכשירי החשמל השונים ונסו לתכנן את זרימת העבודה שלכם בחלל, היכן יהיה הקומקום? הטוסטר? מכונת הקפה או המיקרוגל? בהתאם לתשובות, תכננו את נקודות החשמל ברחבי המטבח.

עיצוב פנים איריס אבנרי דביר צלם אלעד גונן

עיצוב פנים: איריס אבנרי דביר | צלם: אלעד גונן

מעצבת פנים עינת ארליך צלם טל ניסים (2)

מעצבת פנים: עינת ארליך | צלם: טל ניסים

3. עיצוב תאורה לא נכונה

כמו ברוב חדרי הבית, גם במטבח חשוב להתאים את התאורה לשימוש הפונקציונלי והאסתטי של החלל. אך בעוד שאנשים רבים נוטים להשקיע בעיצוב התאורה בסלון או בחדר השינה, הם שוכחים לעיתים את התאורה הפונקציונלית שדורש המטבח. מלאכת הבישול והכנת האוכל, לדוגמה, דורשת תאורה ישירה ובהירה מזו של פינת האוכל, ולשם כך דרוש תכנון והבדלה בין סוגי התאורות השונים והייעוד שלהם בחלל. לחילופין, תוכלו להקצות מספר נקודות תאורה במקומות אסטרטגיים במטבח, ולשלוט בהם באמצעות דימר מתכוונן כך שתוכלו להתאים את האווירה הרצויה בלחיצת כפתור.

מעצבת פנים עינת ארליך צלם טל ניסים

מעצבת פנים: עינת ארליך | צלם: טל ניסים

מעצבת פנים דורית רגב צלם ניצן הפנר

מעצבת פנים: דורית רגב | צלם: ניצן הפנר

4. אין מספיק שטח עבודה

כל בשלן חובב יודע שגם אם המטבח רחב ידיים עד מאוד, עדיין אין בו די מקום לכל הדרוש לבישול והכנת המזון. טעות נפוצה מאוד בעיצוב מטבחים היא לא לכלול מספיק שטחי עבודה. אם אתם רוצים ליהנות באמת מהמטבח שלכם, תכננו מראש את שטח העבודה העומד לרשותכם והתאימו אותו ככל הניתן לצרכים האינדיבידואלים שלכם.

כך למשל, זכרו להקצות מספיק מקום להנחת מכשירי החשמל השונים, שטיפת מזון, קיצוץ, בישול ואפילו לאכילה עצמה אם הוספתם אי במטבח או שולחן אוכל. נוסף על כך, קחו בחשבון את המרחק הרצוי בין האלמנטים השונים הדרושים לכם לבישול. אם שטח העבודה העיקרי ממוקם בסמוך לכיור, דאגו שגם מערכת הגז והתנור ימוקמו במרחק קטן, כך שלא תאלצו להתרוצץ עם חומרי הגלם ברחבי המטבח.

אדריכלית עינב רימון צלם שי אפשטיין

אדריכלית: עינב רימון | צלם: שי אפשטיין

 

מעצבת פנים ענבר מנגד צלם טל ניסים

מעצבת פנים: ענבר מנגד | צלם: טל ניסים

5. תכנון שגוי של שטחי אחסון

המפתח להפקת המרב מהמטבח עוברת בתכנון נכון של שטחי האחסון בו, החל מצנצנות תבלינים וכלה במגירות המכילות את כלי הסכו”ם השונים. על אף שזו עשויה להיות עבודת נמלים פרטנית למדי, נסו לתכנן מראש את המוצרים שעליכם לאחסן אל מול השטח העומד לרשותכם.

לא מעט אנשים מתכננים את המטבח באופן גנרי או שאינו מותאם אישית לצרכים שלהם, וכך נאלצים לצופף ולדחוס את חפציהם בחוסר נוחות. תכנון חכם מראש מונע זאת. כך למשל תוכלו להוסיף מראש אחסון פינתי עבור כלים גדולים יותר כך שישתלב בהרמוניה עם יתר חלקי המטבח, לתכנן היכן ימוקמו הסירים, הצלחות וכלים בשימוש תכוף יותר ואפילו לנצל את שטח הרצפה, עם הוספת עגלת משקאות דקורטיבית הנשלפת בעת האירוח או אי גדול המשמש לאחסון, בישול ואכילה גם יחד.

מעצב פנים איתמר לוי צלם אלעד גונן  צלם שי אפשטיין אדריכל עודד חלף

מימין – מעצב פנים: איתמר לוי | צלם: אלעד גונן. משמאל – אדריכל: עודד חלף | צלם: שי אפשטיין 

אדריכלית שרי עוז צלם שי אפשטיין

אדריכלית: שרי עוז | צלם: שי אפשטיין

תמונה ראשית – מעצבת פנים: עדי אדליס | צלם: טל ניסים