{{searchTotal}} תוצאות
לחיפוש
בנושא "{{term}}"

כפרי רומנטי

28 אפריל 2016

באווירה כפרית: בית ישן ברעות שופץ לממלכה רומנטית


משפחה בת שלוש נפשות – הורים ובת, שאליהם מצטרפים נכדים הבאים להתארח, ביקשה לשפץ את ביתה ברעות. הבית הישן היה אפל, קטן ובעל תקרות נמוכות ומפתחים קטנים. תכנית השיפוץ כללה הרחבת החלל הציבורי בקומת הכניסה למטבח ענק, פינת אוכל גדולה, שירותי אורחים וסלון מואר חשוף לגינה, ובמפלס הביניים הוספת חדר רחצה להורים, הגדלת חדר השינה של ההורים על ידי איחוד עם חדר הצמוד לו, וחדר שינה לנערה מתבגרת. גם הגינה תוכננה ועוצבה מחדש, תוך שמירה על עצי הפרי.
לבקשת הלקוחה הבית עוצב בסגנון כפרי ורומנטי, כאשר החומרים כוללים בריקים בחלל הציבורי, אריחי קרמיקה עם עיטור שעונים, האהובים על בעלת הבית, וריצוף גרניט פורצלן דמוי דק. הריצוף היווה השראה לעיצוב כל החלל, ולכן נבחרו צבעי אגוז, תכלת מעודן ושמנת, כשגם תנור הלה קוצ'ינה וקולט אדים הותאמו למערך הצבעים. במטבח שולבו ארון חומרי ניקוי וארון למכונת כביסה ומייבש. על עמוד הבריקים שהורחב מוקם מסך פלזמה, ולאי הוצמד שולחן בגובה רגיל לבקשת הלקוחות. באי יש אחסון דו-צדדי, ובארון הגבוה יש עגלה ועליה מכשירי חשמל המשמשים לעיבוד מזון, הנגררים החוצה בעת הצורך.
מטבח_5 מטבח_3_-_ראשית
מלבד עיצוב פנים שרי בר-נע גבעון, שהייתה אמונה על מתיחת הפנים לבית, היא גם יועצת תאורה, וחשיבה על תאורה ליוותה את כל תהליך השיפוץ: לצד משטח השיש שולבו ארונות ויטרינה עם תאורה פנימית. מעל השיש מוקמה תאורה שקועה בגבס לתאורת הצפה, ואילו באזור הארונות הגבוהים מוקמה תאורה חיצונית על התקרה. השראה ימית הביאה לשילוב גופי תאורה דמויי תאורת ספינות עתיקות בשאר הבית, וחדר השינה של הנערה עוצב באווירת נופש באי טרופי. בחדרי השינה שולבה תאורה שקועה עם תאורה תלויה דקורטיבית, ולשירותי האורחים נבחרה תאורה בגוני כחול וצהוב, המשלימים את התמונה יחד עם טיח הווגה הכחול על הקירות.
מטבח_1 מטבח_6
EG-20160317-22 EG-20160317-17 חדר_שחר_1_-_ראשית_תחתונה חדר_שינה_הורים_1
תכנון ועיצוב פנים ותאורה: שרי בר-נע גבעון
מעצבת רגבה: אוסנת וייסמן, סניף מודיעין
צילום: איל גבעון