{{searchTotal}} תוצאות
לחיפוש
בנושא "{{term}}"

ביקור במטבח: האדריכל אבי שטרנפלד

19 יוני 2013

ביקרנו את האדריכל אבי שטרנפלד בביתו, לשיחה (וארוחה) על תכנון ועיצוב

אדריכל אבי שטרנפלד עוסק בתכנון אדריכלי ובעיצוב פנים למגזר הפרטי והציבורי, ומתגורר עם אשתו ושתי בנותיו בבית בתכנונו. פגשנו אותו לשיחה על עיצוב, ויצאנו עם בונוס – מתכון לסלט מנצח. אל תחמיצו

IMG_6402_AviSterenfeld_YaelIlan_1
אבי, ספר לנו על הבית שלך.
הבית נבנה על מגרש מלבני, שהכתיב את צורתו המוארכת. את המבנה המודרניסטי מחלק חלון מוארך, שאחראי גם לזרימת האוויר בבית. גרם מדרגות, שילוב של עץ וברזל, מוביל לקומת חדרי השינה, ובה גשר שמחבר בין אגף הילדים לאגף ההורים. הבית הוא מעטפת לחיים נינוחים, וניתנה בו תשומת לב לפרטים הקטנים, כמו מערכת סטריאו באמבטיה וספרייה ייחודית שנישאת לגובה של כארבעה מטרים.
IMG_6414_AviSterenfeld_YaelIlan_1
תכננת את הבית לעצמך. איך התנהלה העבודה?
השתמשתי בבית ככר ניסיונות, ומובן שנהניתי מחופש יצירתי גדול מבדרך כלל. בעיקר במטבח, שבו יישמתי דברים שבדרך כלל עליי להתאמץ כדי לשכנע לקוח לשלב. למשל הצורה הייחודית שלו, השימוש בפרקט ברצפת המטבח (שמוכיח את עצמו), והאי המרחף מבטון יצוק. במהלך העבודה ייצגה אשתי את צד הלקוח ואני הבאתי את המטען של המקצועיות והניסיון – משם הלכו הדברים די בקלות.
IMG_6811_AviSterenfeld_YaelIlan
תאר את המטבח
אל הבית הגענו מגובשים, עם טעם ברור והיכרות עמוקה של אורחות החיים שלנו. חיי המשפחה בבית סובבים על הציר בין המטבח והטלוויזיה, ולכן יצרנו חלל פתוח ומרווח שמאפשר זרימה וקשר עין ביניהם.
IMG_6424_AviSterenfeld_YaelIlan_1
הבחירה במטבחי רגבה הייתה טבעית, זו כמו חברת בית עבורי ואנחנו משתפים פעולה בפרויקטים רבים. אני מקבל שם מענה מלא מבחינת איכות המוצר, העיצוב וההקפדה על פרטים. יחד עם מעצבת המטבחים מירי טנר מסניף רגבה בבני ברק, בחרנו במטבח מדגם תלם, שממשיך את השפה העיצובית הנקייה של הבית, ושיש בו שימוש בחומרים פשוטים שמאורגנים בצורה חדשנית. הייחוד הוא בצורתו הקווית – צלע אחת ארוכה שאורכה שבעה מטרים וחצי. דלתות הארונות והמגירות הלבנות, בעלות ידית שקועה, משדרות ניקיון עיצובי, ומעליהן משטח קוריאן לבן, שממשיך ומשתפל אל הכיור. לפנים הארונות נבחר אבזור בגוני שחור, שיוצר מראה מהודר בעל ערך מוסף של פרקטיות: לא רואים הצטברות של אבק בפינות. אי המטבח, המשמש לארוחות קלות, עשוי יציקת בטון שנתמכת רק מצד אחד. אפקט הריחוף התאפשר הודות ליסוד מסיבי שנכנס כבר בשלב ראשוני מאוד בבנייה. זו בהחלט פריבילגיה של אדריכל שמתכנן לעצמו.
IMG_6406_AviSterenfeld_YaelIlan
מה סדר היום במטבח?
אני מעיר את הבנות, מארגן אותן לבית הספר ולגן ומכין את הארוחות. באמצע השבוע ההכנות קלות ומהירות, והאופן שבו המטבח מאורגן מתאים לכך. כשמגיע סוף השבוע אני מבלה חלק ניכר מזמני במטבח ומקדיש את הזמן לבישולים יותר מושקעים – מספגטי בולונז ועד פבלובה פירות יער.
IMG_6341_AviSterenfeld_YaelIlan
כשמתכננים מטבח, מה כדאי להביא בחשבון?
יותר ממקומות אחסון, מה שחשוב הוא ניתוח מקדים של תזרים העבודה. מה שאנשים צריכים לדמיין כשהם מתכננים את המטבח שלהם הוא צורת העבודה שלהם, כל אחד וההרגלים שלו. לדוגמה: אילו מהלכים נעשים מהכנת הקפה ועד לשתייתו, או מהבישול על הכיריים ועד ההגשה? כשחושבים כך אפשר לייעל ולהקל את התנועה במטבח.
IMG_6309_AviSterenfeld_YaelIlan
לסיום, שתף אותנו בסוד מהמטבח שלך.
הסלרי הוא ירק שנוי במחלוקת, אבל הסלט המרענן הזה משיב את כבודו האבוד:
חבילת סלרי אמריקאי רחוץ וחתוך לפרוסות
100 גרם חמוציות
100 גרם בוטנים פרוסים וקלויים
לרוטב: 3 כפות חומץ, 3 כפות מיץ לימון, רבע כוס שמן זית, כפית חרדל, 2 שיני שום כתושות, 3-2 כפות ריבת משמש.
מערבבים את כל חומרי הרוטב – עדיף במעבד מזון קטן. שמים בקערת הגשה את הסלרי, הבוטנים והחמוציות, יוצקים רוטב, מערבבים ומגישים מיד.
בתאבון!
IMG_6460_AviSterenfeld_YaelIlan
IMG_6465_AviSterenfeld_YaelIlan
IMG_6596_AviSterenfeld_YaelIlan
 
IMG_6286_AviSterenfeld_YaelIlan
צילום: יעל אילן