{{searchTotal}} תוצאות
לחיפוש
בנושא "{{term}}"

ביקור בית עם מעצבת הפנים מיכל מטלון

15 ינואר 2015

"תכנון בית דומה לפתרון של קובייה הונגרית", אומרת המעצבת מיכל מטלון ומסבירה איך הפכה חלל קטן ומיושן בצהלה לבית משפחה נעים ונוח


"המטרה הסופית בכל פרויקט היא שהלקוחות ירגישו שהבית הותאם להם כמו כפפה ליד. נקודת המוצא שלי היא טכנית, כאשר הפן התכנוני מוביל את התהליך כולו, וההלבשה והסטיילינג חותמים אותו", מספרת מטלון, שקיבלה לידיה פרויקט מאתגר – שיפוץ מקיף של דירה בסגנון שיכוני עובדים, והתאמתה למשפחה בת ארבע נפשות.
25
מיכל, ספרי על תהליך העבודה
הלקוחות, מיכל ואורי, הגיעו אליי מגובשים מאוד. הם עמדו לפני הרחבת המשפחה ולאחר כמה שנות מגורים בניו יורק, והצרכים שלהם היו ברורים מאוד: בית יעיל ופרקטי, חשיבה עתידית על חדרי ילדים וחלל עבודה פרטי. כשראיתי את הבית לראשונה הבנתי שמדובר באתגר תכנוני. המבנה המקורי היה מיושן, והמטבח נדחק כנהוג בעבר לחדר קטן ונפרד. חדרי הרחצה והשירותים תפסו שטח רב, והחלון הרחב שבחזית הבית ומשקיף לעץ כלל לא נוצל.
11
אילו אילוצים עלו בתהליך התכנון?
החלל הקטן יחסית דרש תכנון מדוקדק של כל פרט וניצול מרבי: נאלצנו לוותר על שירותי אורחים לטובת חדר שירות שמוחבא בתוך ארון ומכיל מכונת כביסה ומייבש. העובדה שזהו בית עם ילדים קטנים דרשה התייחסות מיוחדת. בחדר הרחצה של הילדים לדוגמה הכנסנו כיור גדול שמאפשר לרחוץ תינוק, ותאורת הלילה שולבה בחדרי השינה כבר בשלבי התכנון. פינת המשחקים תוכננה כך שיישמר קשר עין עם המטבח, והיא עתידה להפוך לחדר עבודה עם דלת כיס כפולה כאשר הילדים יגדלו.
IMG_6435 copy
איך ניגשת לתכנון המטבח?
בתכנון החדש המטבח הועבר לחלל המרכזי המואר אל מול החלון הגדול. בהתאם לאורח החיים של בעלי הבית, שאינם מרבים לבשל, תכננו מטבח לא גדול במיוחד. בחרנו במבנה של מטבח מקבילי מדגם להב, כשהכיריים והכיור ממוקמים על האי באופן שמאפשר למשתמש לשמור על קשר עין המתרחש בסלון או בפינת המשחקים הסמוכה. חלוקת המגירות והארונות הותאמה לחפצים האישיים של בעלי הבית והגיעה עד רמת דגני הבוקר שהם אוכלים – כדי לוודא שייכנסו בארונות שתיכננו. למשטח נבחר קוריאן, שיוצר מראה אחיד בעל חיבורים חלקים ובלתי נראים ודורש תחזוקה קלה.
19
מה היה הקונספט העיצובי שהנחה אותך?
שילוב בין קור וחום ובין מודרני ומסורתי. בהשראת דירה ניו יורקית בחרנו לחפות את החלל בפרקט עץ אמיתי שממשיך גם אל המטבח ויוצר רצף ותחושת מרחב. העץ חם באופיו, עם נגיעה של חספוס תעשייתי, ואילו המטבח הוא מינימליסטי ומודרניסטי, בגוון ניטרלי שמתמזג עם הקיר. השילוב ביניהם יוצר חלל מאוד מאוזן והרמוני. שולחן האוכל הוא אלמנט המחבר בין הסלון והמטבח. ויתרנו על ישיבה סביב האי, שלא מתאימה לילדים קטנים. אני ממליצה לרוב לקוחותיי לא לוותר על ישיבה סביב שולחן אוכל, הארוחה המשפחתית היא חשובה ותורמת להווי המשפחתי.
18
איך התנהלה העבודה מול רגבה?
רגבה אמונים בפרויקט זה על הנגרות כולה: מטבח, חדרי רחצה וארונות בגדים ושירות. מירי טנר, המעצבת מסניף רגבה בבני ברק, ליוותה אותנו בתהליך והתאימה עבור בעלי הבית פתרונות אישיים שנתפרו למידתם. היתרון ברגבה הוא במבט הכולל על הפרויקט והנוחות שמאפשרת תפיסת ה-one stop shop של החברה.
21 IMG_6413
לסיום, מה חשוב להביא בחשבון כשניגשים לפרויקט מסוג זה?
הארגונומיה מנצחת. בית מוצלח הוא תוצאה של תכנון ארגונומי מדוקדק, כשגולת הכותרת היא אחסון יעיל ונוח. ובאופן כללי, המוטו הוא שתכנון טוב מתייחס לשילוב בין אורחות חייו של הלקוח לאסתטיקה וקו עיצובי המתאים לאופיו.
3 IMG_6207 copy
צילום: דניאל שכטר