{{searchTotal}} תוצאות
לחיפוש
בנושא "{{term}}"

ביקור בית עם המעצב גרשון צור

29 נובמבר 2015

דרך חדשה: בית משפחה מיושן הפך לחלל מואר והרמוני שפורחים בו חיי משפחה


ביתה של משפחת יבנה הוא בית פעיל השוכן בהרחבה של קיבוץ הסוללים בעמק יזרעאל, בשכונה קהילתית הטובלת בירק. בעלי הבית אתי ורם ביקשו לערוך בו שיפוץ מקיף עם צאתה של אתי לגמלאות, ולהתאימו לסגנון חייהם החדש. על מלאכת התכנון הופקד מעצב הפנים גרשון צור, שראה אתגר בהפיכת בית הקבלן הסטנדרטי לבית משפחה חם, נוח ועכשווי.
ZC6A7510s

ספרו לנו על הפרויקט
גרשון: לאתי ורם שלושה ילדים מתבגרים ומטבע הדברים זה בית פעיל מאוד. אתי ביקשה ליצור לעצמה סביבת חיים נעימה עם יציאתה לדרך חדשה ותוך כך למצות את הפוטנציאל הגלום במבנה המקורי.
אתי: הבית, במקור בית קבלן סטנדרטי ושטוח, נבנה לפני 14 שנה ובמשך השנים קיבל אופי של טלאים. עכשיו יכולתי להקדיש זמן לתהליך השיפוץ, שלצד גרשון הפך לחוויה נעימה ומוצלחת.
גרשון, מה הנחה אותך בתכנון?
התמקדנו בשיפור חוויית החיים בבית. לאפשר לכל הדיירים מרחב פרטי ונוחות לצד השקעה באזורים המוקדשים לבילוי משותף. יצרנו חלל מרכזי פתוח עם דגש על יחסי פנים וחוץ שלא קיבלו ביטוי בתכנית המקורית, וזכינו לזרימה מהגינה שבחזית ועד החצר האחורית ולתאורה טבעית ונעימה ששוטפת את הבית רוב שעות היום. הסלון הורחב לטובת פינת ישיבה לילדים שאפשר לסגור בדלתות זכוכית וכך לשלוט בעוצמת הרעש בחלל המרכזי, נפטרנו ממאפייני בנייה מיושנים כמו זוויות של 45 מעלות ומסדרון צר והוספנו פתרונות איחסון. בחרנו במראה קלאסי וקליל עם ריצוף שיש וקירות בגוון אפור חם ועוטף.
ZC6A7475s copy

איך ניגשתם לתכנון המטבח?
אתי: המטבח המשפחתי פעיל מאוד. אני אוהבת לאפות ולבשל, ילדיי עוסקים בספורט ועסוקים בתזונה ואנחנו מרבים לארח. המטבח הקודם היה קטן וחשוך וסבל ממחסור בפתרונות אחסון ושולחן עגול איכלס את כולנו בצפיפות. ביקשנו מקום שאפשר לשבת בו יחד בכיף ובנוחות.
גרשון: כדי להפוך את המטבח ללב הבית נדרש שינוי מהותי. פתחנו אותו אל חלל המגורים, הרחבנו והוספנו חלונות המשקיפים אל הגינה שבחזית ובמרכז הוקם אי גדול אך אוורירי למראה, עם חמישה מקומות ישיבה, משטחי עבודה ואחסון. את אזור הכיריים, שבדרך כלל נוטה לאי-סדר, מיקמנו בצד כך שהן מוצנעות יחסית.
ZC6A7358s

על הקונספט העיצובי
בחרנו במטבח מדגם נאנו לייזר בגוון מונוכרמטי שמתכתב עם הצבעוניות של הבית כולו. הדלתות מפורמייקה בגימור מט בעיצוב נקי ללא מסגרת ו"טוויסט" בידיות האלומיניום. החומר נבחר בזכות השילוב בין פרקטיות למראה האלגנטי של גימור. עדי טלאור מסניף חיפה של רגבה ליוותה אותנו בתהליך התכנון ובחירת החומרים.
ZC6A7415s ZC6A7427s

אתי, איך ההתנהלות במטבח החדש?
לפני השיפוץ התלבטתי מאוד בנוגע לאי במטבח. חששתי מהגודל ומישיבה ממושכת על הכיסאות הגבוהים. אבל להפתעתי זה נוח מאוד, ולאורך היום הדימניקה במטבח מתנהלת סביבו: שיחות עם הילדים, ארוחות, שיעורים וחברים שבאים לבקר. התכנון החדש של החלל מאפשר לנו לחלוק את החלל בצורה הרמונית, ובנוסף לכך קל יותר לשמור על סדר לאורך זמן.
ZC6A7594sZC6A7562s
גרשון, לסיום, עצה לעיצוב הבית?
הדבר החשוב ביותר כשניגשים למלאכת העיצוב הוא לתת ביטוי לאופי הייחודי של דיירי הבית ולא ליפול קורבן לטרנדים או להגדרות סגנוניות.
ZC6A7361sZC6A7475s
צילום: דניאל שכטר