{{searchTotal}} תוצאות
לחיפוש
בנושא "{{term}}"

ביקור בית: האדריכל מוטי שיוביץ

1 יולי 2015

"ארכיטקטורה פשוטה ולא מתערבת", כך מגדיר האדריכל מוטי שיוביץ את עבודתו בפנטהאוז שטוף אור שתכנן למשפחה בשרון


הבית, בקומה ה-11 של בית דירות חדש בכפר סבא, נהנה מנוף פנורמי של העיר ומרוח נעימה. גרים בו אפרת, ארז ושלושת ילדיהם, בני 8, 11 ,13. המשפחה גרה בעבר בבית מרווח, אך הבית לא היה מותאם לצורכיהם. בחיפושם אחר "חוויה מתקנת" נתקלו בחלל הנוכחי ומיד התאהבו ביתרונותיו, ביניהם נוף פתוח, כיווני אוויר ומיקום. "כל שנותר הוא לא להפריע לזה", מספר האדריכל מוטי שיוביץ, שהיה אמון על הפרויקט.
1
ספרו על תהליך העבודה
מוטי: אני מכיר את המשפחה זמן רב, מה שעזר לי להרגיש את צורכיהם ולדייק במימושם. זו משפחה מיוחדת שנוהגת לבלות המון יחד, ובמהלך התכנון היה ברור שמקומות המפגש, והמטבח בראשם, יהיו בעדיפות עליונה. ואכן, המטבח חולש על השטח הכי גדול בבית.
אפרת: המטבח אצלנו הוא המרכז, חשוב יותר מהסלון ומחדרי השינה. אנחנו מבלים בו שעות ארוכות, מבשלים יחד עם הילדים ומארחים. היה לנו חשוב ליצור מקום התכנסות, שיהיה מרווח ונוח לנוע בו.
ZC6A0323
מוטי איך נבחר הקונספט העיצובי?
כאדריכל, הנטייה שלי היא מודרניסטית ומתבטאת במינימליזם ושימוש בחומרים מועטים שיש ביניהם ניגוד. במהלך העבודה הייתי קשוב לטעם ולצרכים של המשפחה, ועיצוב המטבח הוא תוצאה של המפגש בין העולמות. בקומת הכניסה, שהמטבח במרכזה, שאפתי ליצור מבטים ארוכים ואלכסוניים, שיוצרים תחושת מרחב ושליטה על החלל. בחרנו במטבח המשלב שני דגמים: דגם טוקיו בגון שמנת לארונות הגבוהים, ודגם להב באפור כהה לאי. החומריות והצבעוניות הרכה, כמעט פסטלית, יוצרים חמימות ואפילו נוסטלגיה. הבחירה בקוריאן כמשטח עבודה הייתה מתבקשת בשל האחידות שלו והחיבורים הבלתי נראים שהוא מאפשר. המראה הסופי שהתקבל עדין ונכון עבור המשפחה.
ZC6A0364 IMG_7410

אילו צרכים נוספים עלו בתהליך התכנון?
מוטי: דוגמה נוספת למפגש בין מינימליזם ובין הפונקציונליות שביקשו לעצמם בעלי הבית הושגה על ידי יצירת משטח עבודה שעליו ניצב בר המים. התכנית המקורית כללה שתי חזיתות זהות של ארונות שביניהן האי. במהלך העבודה המשותפת עלה הצורך ליצור מקום נגיש לפעולות יומיומיות כמו הכנת קפה ופינוי כלים, שישאיר את האי נקי למראה, והנישה, ובה משטח עבודה קטן ופתוח, היא הפתרון לכך.
אפרת: שרון סטריק, מעצבת המטבחים מסניף הרצליה של רגבה, שעבדה אתנו על הפרויקט, תרמה מהניסיון הרב שלה והביאה פתרונות מעשיים שהותאמו במיוחד עבורנו.
ZC6A0302

אפרת, איך את מסכמת את השינוי?
אנחנו גרים בבית החדש זה שנה ומאוד מרוצים מהתוצאה. המטבח מתפקד נפלא והפך להיות מרכזי כפי שרצינו: הילדים לומדים פה, אנחנו עובדים, מארחים ומבלים יחד. האי תוכנן עם שקעי חשמל ואינטרנט, בשעת אירוח הכיסאות מפונים והוא הופך לבר הגשה גדול ונוח, ובאופן טבעי רוב ההתרחשות היא סביבו.
IMG_7445
 
מוטי, המלצה לבונים מטבח?
השאיפה בפרויקט מסוג זה היא ליצור חוויה. מטבח אינו רק רשימה של צרכים ואילוצים שיש לקיימם. הדימוי שעולה בי הוא הבאר בתקופת המקרא: מקום מפגש יומיומי, מלא חיים והתרחשויות אנושיות.
IMG_7391 צילום: דניאל שכטר