{{searchTotal}} תוצאות
לחיפוש
בנושא "{{term}}"

ביקור בית: המעצבת יפעת אנג’ל

19 אוגוסט 2015

זוג הורים שעובדים מהבית, ארבעה ילדים ומטבח שעובד מסביב לשעון – המעצבת יפעת אנג’ל משלבת בין כל התכתיבים ויוצרת בית שמרגיש כמו חופשה


משפחת פנחסוב התגוררה במשך שנים בבית קבלני צנוע בעמק חפר עד שניצבה בפני החלטה – אם לחפש מקום חדש שיענה על צרכיה או להתאים את הקיים. המעצבת יפעת אנג’ל ליוותה אותם בתהליך.
ZC6A0590
ספרו על הפרויקט
יפעת: אורית ובן זוגה פנו אליי במחשבה על שיפוץ קל של המטבח כדי לשדרג את הבית לקראת מכירה. הבית שגרו בו הפך קטן למידותיהם והם התחילו בחיפוש בית חדש. לאחר סקיצות מגוונות שהצגתי לפניהם הבינו שהפתרון קרוב משחשבו: הוחלט להישאר בבית הקיים ולהתאים אותו לצרכיהם.
אורית: ברגע שהתכניות הראו שזה אפשרי, החלטנו לצאת לדרך, לשיפוץ מסיבי והרחבת החלל הישן.
ZC6A0405
יפעת, אילו שינויים ערכתם בבית?
לבית המקורי היו מאפיינים סטנדרטיים של בנייה קבלנית עם פתחים צרים וחוסר קשר בין פנים וחוץ. שמנו למטרה להפוך אותו לבית פרטי שמנצל את השטח שהוא יושב עליו. תכננו חדר עבודה לבני הזוג, שעובדים שניהם מהבית, והתאמנו את החלל להתנהלות האינטנסיבית של ארבעה ילדים בגילאי 6–16. בקומה הראשונה, לצד המטבח והסלון, נמצאים גם חדר עבודה, יחידת ההורים וחדר אורחים, ואת חדרי הילדים ריכזנו בקומה השנייה. במהלך השיפוץ עלה הרעיון להקים בריכה בחוץ כדי למצות את תחושת החופש והפינוק.
ZC6A0399
מה הסגנון העיצובי שבחרתם במטבח?
בעלי הבית ביקשו לשלב בריקים ועץ. החומריות הזו הובילה את הסגנון העיצובי של המטבח כולו. בחרנו בדגם ונוס בסגנון מטבח כפרי מעודן בגון שמנת, ושילבנו בעיצוב אלמנטים מודרניים כמו מנורות ניקל שמעל האי וכיסאות הבר. האי הגדול שממוקם במרכז החלל מכיל שישה מקומות ישיבה ומרכז סביבו את הפעילות המשפחתית היומיומית. בארוחות חגיגיות פותחים את פינת האוכל המודולרית, שמתקפלת לגודל שידה צרה ויכולה להכיל כ-20 סועדים.
בחרנו להצמיד את חדר העבודה למטבח, שהוא מרכז הבית, אך להפרידו בדלתות זכוכית אטומות לרעש, זה מאפשר למי שעובד שליטה ומבט על המתרחש, ופרטיות במידת הצורך.
עבדנו על הפרויקט עם גלית אבני מסניף נתניה של רגבה, ששמשה חוליה מקשרת אמינה ומקצועית בינינו ובין המפעל.
ZC6A0514ZC6A0504
איך ניגשתן לתכנון המטבח?
אורית: אני מסדרת בתים מקצועית, והבאתי אתי נקודת מבט פרקטית מאוד. ידעתי מה הולך להיות בכל מגירה במטבח עוד בשלבי התכנון.
יפעת: הירידה לפרטים קיימת בכל פרויקט, אך עם אורית הדיאלוג היה יעיל ופורה. היא באה מצוידת בכל הידע והאבחנות לגבי אורח החיים המשפחתי.
אורית, איך את מסכמת את השינוי?
המטבח פועל כאן שעות ארוכות ונגיש גם לילדים שיודעים לתפעל בו הכל. עד השיפוץ עבדתי משולחן האוכל המשפחתי ויום העבודה שלי היה מותנה בשעות החזרה של הילדים מבית הספר, כיום חלל העבודה מאפשר הפרדה ושקט מוחלט לאורך כל שעות היום. תמיד אהבנו לארח אבל עכשיו אף יותר, שטחי החוץ מנוצלים מאוד – אנחנו מטפחים את הגינה, התקנו רמקולים ואפילו הבאנו מקרר לגלידות. יש תחושה של בילוי ושלא צריך ללכת לשום מקום.
ZC6A0612i ZC6A0539 (1)
יפעת, לסיום, מה הדגשים שלך לתכנון מטבח?
על המטבח להיות בהלימה לבית בגודל ובסגנון. חשוב לתכנן במדויק את חללי האחסון ואת ההתאמה לאורחות החיים של בני הבית, ולהתאים תאורות שונות לעבודה, לאווירה, ללילה וכד’.
ZC6A0612 (2) ZC6A0449
צילום: דניאל שכטר