19 אוגוסט 2015
משפחת פנחסוב התגוררה במשך שנים בבית קבלני צנוע בעמק חפר עד שניצבה בפני החלטה – אם לחפש מקום חדש שיענה על צרכיה או להתאים את הקיים. המעצבת יפעת אנג’ל ליוותה אותם בתהליך.
ספרו על הפרויקט
יפעת: אורית ובן זוגה פנו אליי במחשבה על שיפוץ קל של המטבח כדי לשדרג את הבית לקראת מכירה. הבית שגרו בו הפך קטן למידותיהם והם התחילו בחיפוש בית חדש. לאחר סקיצות מגוונות שהצגתי לפניהם הבינו שהפתרון קרוב משחשבו: הוחלט להישאר בבית הקיים ולהתאים אותו לצרכיהם.
אורית: ברגע שהתכניות הראו שזה אפשרי, החלטנו לצאת לדרך, לשיפוץ מסיבי והרחבת החלל הישן.
יפעת, אילו שינויים ערכתם בבית?
לבית המקורי היו מאפיינים סטנדרטיים של בנייה קבלנית עם פתחים צרים וחוסר קשר בין פנים וחוץ. שמנו למטרה להפוך אותו לבית פרטי שמנצל את השטח שהוא יושב עליו. תכננו חדר עבודה לבני הזוג, שעובדים שניהם מהבית, והתאמנו את החלל להתנהלות האינטנסיבית של ארבעה ילדים בגילאי 6–16. בקומה הראשונה, לצד המטבח והסלון, נמצאים גם חדר עבודה, יחידת ההורים וחדר אורחים, ואת חדרי הילדים ריכזנו בקומה השנייה. במהלך השיפוץ עלה הרעיון להקים בריכה בחוץ כדי למצות את תחושת החופש והפינוק.
מה הסגנון העיצובי שבחרתם במטבח?
בעלי הבית ביקשו לשלב בריקים ועץ. החומריות הזו הובילה את הסגנון העיצובי של המטבח כולו. בחרנו בדגם ונוס בסגנון מטבח כפרי מעודן בגון שמנת, ושילבנו בעיצוב אלמנטים מודרניים כמו מנורות ניקל שמעל האי וכיסאות הבר. האי הגדול שממוקם במרכז החלל מכיל שישה מקומות ישיבה ומרכז סביבו את הפעילות המשפחתית היומיומית. בארוחות חגיגיות פותחים את פינת האוכל המודולרית, שמתקפלת לגודל שידה צרה ויכולה להכיל כ-20 סועדים.
בחרנו להצמיד את חדר העבודה למטבח, שהוא מרכז הבית, אך להפרידו בדלתות זכוכית אטומות לרעש, זה מאפשר למי שעובד שליטה ומבט על המתרחש, ופרטיות במידת הצורך.
עבדנו על הפרויקט עם גלית אבני מסניף נתניה של רגבה, ששמשה חוליה מקשרת אמינה ומקצועית בינינו ובין המפעל.
איך ניגשתן לתכנון המטבח?
אורית: אני מסדרת בתים מקצועית, והבאתי אתי נקודת מבט פרקטית מאוד. ידעתי מה הולך להיות בכל מגירה במטבח עוד בשלבי התכנון.
יפעת: הירידה לפרטים קיימת בכל פרויקט, אך עם אורית הדיאלוג היה יעיל ופורה. היא באה מצוידת בכל הידע והאבחנות לגבי אורח החיים המשפחתי.
אורית, איך את מסכמת את השינוי?
המטבח פועל כאן שעות ארוכות ונגיש גם לילדים שיודעים לתפעל בו הכל. עד השיפוץ עבדתי משולחן האוכל המשפחתי ויום העבודה שלי היה מותנה בשעות החזרה של הילדים מבית הספר, כיום חלל העבודה מאפשר הפרדה ושקט מוחלט לאורך כל שעות היום. תמיד אהבנו לארח אבל עכשיו אף יותר, שטחי החוץ מנוצלים מאוד – אנחנו מטפחים את הגינה, התקנו רמקולים ואפילו הבאנו מקרר לגלידות. יש תחושה של בילוי ושלא צריך ללכת לשום מקום.
יפעת, לסיום, מה הדגשים שלך לתכנון מטבח?
על המטבח להיות בהלימה לבית בגודל ובסגנון. חשוב לתכנן במדויק את חללי האחסון ואת ההתאמה לאורחות החיים של בני הבית, ולהתאים תאורות שונות לעבודה, לאווירה, ללילה וכד’.
צילום: דניאל שכטר